Home > Video. De Haan duikt zaterdag terug in de tijd met Trammelant

Video. De Haan duikt zaterdag terug in de tijd met Trammelant

Geschreven op 3 augustus 2022 om 16:54 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 6 augustus heeft De Haan opnieuw afspraak met zijn rijke belle-époqueverleden tijdens Trammelant. De aankomst van de historische tram met tientallen figuranten uit de tijd van toen en de daaropvolgende optocht langs de Leopoldlaan richting Parkdomein La Potinière en de Normandiëlaan is de absolute blikvanger tijdens dit topevenement.

“Trammelant is ondertussen een begrip geworden in De Haan en omstreken. Tijdens dit evenement gaan we meer dan 100 jaar terug in de tijd; het is een waar eerbetoon aan ons roerend erfgoed. De figuranten die prachtig uitgedost door De Haan flaneren, de auto’s van toen die door de Concessie rijden, de verschillende belle-époquetaferelen in Parkdomein La Potinière,… Echt alles is uniek om zien!” vertelt schepen van cultuur en roerend erfgoed, Rudi Cattrysse.

“Ook de dansavonden tijdens Les Grands Bals, die al op donderdag starten in de spiegeltent in La Potinière, brengen je zo terug naar de jaren 20 van de vorige eeuw. En naast het historische aspect van het belle-époquefeest, is er ook hedendaags amusement voorzien. Zo verwelkomen we dit jaar Koen Crucke die samen met Discobar Joossens een dj-set zal verzorgen”, vult de schepen van toerisme, Marleen De Soete, aan.

Nooit meer verloren op Trammelant

De Haan zet voor Trammelant een samenwerking op met de webapp festivalradar.be. Festivalradar is een mobiele website met een plattegrond van het evenement, waarop je aanduidt waar je bent, en dit doorstuurt naar je vrienden of familieleden. De festivals Werchter en Ostend Beach gingen Trammelant al voor. “Met de app kan je elkaar makkelijk terugvinden tussen de tienduizenden bezoekers van Trammelant”, vertelt schepen Christine Beirens, bevoegd voor o.a. ICT.
“Een bevoegdheid die vooral binnen de gemeentelijke diensten erg belangrijk is, maar het is ook mijn ambitie om dit naar de gebruikers van onze diensten te brengen. Zo hebben we de mogelijkheden van het e-loket uitgebreid, kan er online gesolliciteerd worden en binnenkort wordt een keuzemenu voor telefonische oproepen in gebruik genomen. En nu komt er de samenwerking met festivalradar. Hoe vaak moeten mensen elkaar zoeken op Trammelant? En begin maar eens uit te leggen waar je precies staat! Met deze webapp kan je dit oplossen. Je stuurt elkaar een kaartje met de precieze locatie waar je te vinden bent”, aldus Christine Beirens. “Naar informatieveiligheid stelt zich geen probleem. Dit is geen tracking app, en je beslist zelf naar wie je jouw locatie doorstuurt.”

1 reactie

Geert Lemmens
Geschreven op 2022-08-04 09:35:35
Link voor festivalradar de haan is niet duidelijk. Graag ergens hyperlink aub.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.