Home > Video. De Escape room in the Dark van de Brailleliga staat komende maandag in Knokke-Heist

Video. De Escape room in the Dark van de Brailleliga staat komende maandag in Knokke-Heist

Geschreven op 17 augustus 2022 om 16:43 door Mario De Wilde

Kom en test de zomeractiviteit van de Brailleliga komende maandag om 14 uur op het Heldenplein van Knokke-Heist.
Deelnemers die de in schaduw gehulde Escape Room binnengaan, hebben 45 minuten de tijd om de raadsels op te lossen en eruit te ontsnappen (met behulp van kleine hulpmiddelen die blinde en slechtziende personen in het dagelijks leven gebruiken en sensibiliseringsmateriaal). Knokke-Heist sluit daarmee de Toer door België af na passages in o.m. Brussel, Durbuy, Leuven, Gent en Hasselt.

De Escape room in the Dark van de Brailleliga bevindt zich in een mobiele structuur en 2 tot 5 spelers krijgen 45 minuten de tijd om de raadsels op te lossen waardoor ze terug naar buiten kunnen en het daglicht terugvinden. “Het principe is gebaseerd op een klassieke escape room, maar we hebben het spel wat gekruid door de deelnemers in het donker onder te dompelen. Gelukkig kunnen de spelers beschikken over enkele voorwerpen die de leden van de Brailleliga goed kennen. Een sprekende weegschaal is bijvoorbeeld erg handig voor het wegen. De opdrachten doen ook een beroep op andere zintuigen dan het zicht”, aldus de Brailleliga.

Voor de ingang van de Escape room in the Dark zullen bezoekers en voorbijgangers ook kunnen genieten van een meeslepende ervaring: een gratis toegankelijke virtual reality-kartonnen bril zal hen laten beleven wat mensen met cataract, LMD en andere oogaandoeningen zien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.