Home > Video. De Appelvink in Oostkerke pakt uit met indrukwekkend najaarsprogramma op unieke locaties

Video. De Appelvink in Oostkerke pakt uit met indrukwekkend najaarsprogramma op unieke locaties

Geschreven op 7 september 2022 om 09:47 door Mario De Wilde

Na een korte zomerbreak zijn ze bij de Appelvink in Oostkerke (Damme) helemaal terug, klaar om er vol goede moed in te vliegen. De nog jonge en unieke Brugs-Damse concertorganisatie stelt zich in volgend filmpje, onder het motto ‘onbekend is onbemind’, graag voor. Terwijl ze nog nagloeien van het concert en de concertlezing die Florian Heyerick hen afgelopen maand presenteerde, maken ze zich intussen ook al op voor de volgende artist in residence.

Deze maand verwelkomt men Piet Kuijken. Als thema voor zijn residentie koos hij voor de bloeiperiode van de Weense pianoforte. De organisatoren zijn erg verheugd hiervoor te kunnen samenwerken met Piano’s Maene in Ruiselede.

In oktober vertoeven ze even verderop in De Cultuurfabriek in Sijsele. Mirek Coutigny verkent er de mogelijkheden van de analoge synthesizers. De jongste jaren bouwde de geboren Ieperling, die zowel pianist, componist als producer is, een eigen en zeer specifiek klankidioom op, dat zeer de moeite waard is en op heel wat erkenning mag rekenen. In november interpreteert Lambert Colson de nobele klanken van de cornetto.

Het volledig programma voor de volgende weken en maanden vind je hier

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.