Home > Video. Dan ga je eindejaarshoppen en loop je in Brugge iemand in zwembroek tegen het lijf

Video. Dan ga je eindejaarshoppen en loop je in Brugge iemand in zwembroek tegen het lijf

Geschreven op 31 december 2021 om 08:55 door Mario De Wilde

“Zal ik nog maar eens een actie voeren”, moet Bruggeling en zelfverklaarde Messias Wouter Mouton gisteren gedacht hebben en dus stapte hij in zwembroek en een groot bord de Brugse shoppingsstraten in om actie te voeren voor het klimaat. Op zijn protestbord hekelt hij het feit dat Brugge nog geen klimaatplan heeft. Mouton is een klimaatactivist van Extinction Rebellion. Hij hield in 2019 nog een hongerstaking van tien dagen. Burgemeester De fauw reageert verbaasd: “Ik denk dat hij niet goed de actualiteit volgt, want het schepencollege heeft recent het klimaatbeleid goedgekeurd.” Maar zo ziet de activist het niet: “Ik heb een tijdje in mijn zwemshort rondgelopen door de stad. Op mijn bestuur: “stadsverkiezingen in 2018, nog steeds geen stadsklimaatplan gepresenteerd tegen 2021. ” En hoe waar het is, het laat zien hoeveel ze er om geven. De politie heeft me niet tegengehouden, ik denk niet dat ik iets verkeerd heb gedaan. Werd gesteund door mijn nieuwe vriend Bart Verstraete en oude vriend Frank Vergucht. Heel veel dank mannen! Slechts één praatje tijdens de actie: een paar kinderen spraken me aan, probeerden uitleg te geven over het klimaat. Dit was mijn laatste actie dit jaar. (118) Geen hongerstaking gedaan deze kerst maar ik ben best tevreden met de actie van vandaag en die waar ik vorige week het IPCC-rapport over het gemeentehuis heb geplakt. Ik voel de behoefte om me te focussen op bedrijven en beleidsmakers, ze hebben macht maar kiezen er heel vaak voor om het niet te gebruiken op een manier die goed is voor de planeet en iedereen. Het maakt me zowel verdrietig als boos, ik probeer mijn energie te gebruiken om ze eraan te herinneren en zal dat blijven doen. Het was een geweldig jaar, sommige dingen lijken al zo lang geleden. De advocatencampagne (klimaatzaak), het begin van een actie die ik erg leuk vind: de opstand van een waar één persoon op straat zit, verschillende andere xr acties, honderden vergaderingen en gesprekken, Shell lastig vallen, McDonalds, Burger King etc, lid worden van xrani mal, het wereldkampioenschap tijdrit actie, mensen ontmoeten in steun van xrbrugge.. Ik heb zoveel mensen te bedanken. Iedereen voor reacties en likes hier op fb, mijn familie en supermama voor alles, R, Tine, Gregory en zijn dierenvrienden, mijn xr vrienden, Paul, Bart Verstraete, Frank Vergucht om er altijd te zijn met steun en foto’s en vele anderen. Ook bedankt aan de pers om af en toe mijn verhalen te brengen en Brugse politiemacht voor een correcte behandeling. Ik blijf het vertellen: we maken waarschijnlijk weinig kans als we ons gewoon aan de regels houden. Ze volgen bracht ons in de problemen. We moeten de regels in vraag stellen en opstaan, niet zonder gevecht ten onder gaan. De tijd van lief vragen is voorbij. Het werkt niet. Ik ben er trots op deel uit te maken van extinction rebellie en voel me minder wanhopig en hoopvoller en sterk over mezelf als ik acties doe. Neem contact met ons op voor informatie, we hebben je nodig om te groeien.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.