Home > Video. Damesbasketbalclub House of Talents Spurs Kortrijk haalt grote naam binnen als nieuwe coach

Video. Damesbasketbalclub House of Talents Spurs Kortrijk haalt grote naam binnen als nieuwe coach

Geschreven op 3 februari 2022 om 19:30 door Mario De Wilde

Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van damesbasketbalclub House of Talents Spurs. De 59-jarige Ieperling tekende een contract voor drie jaar. Mestdagh is een grote naam in het damesbasket. Hij maakte furore als coach van Blue Cats Ieper waar hij elf seizoenen actief was en in 2012 zowel de titel als de beker pakte. Hij werd datzelfde jaar verkozen tot ‘Coach van het Jaar’, een erkenning die hem opnieuw te beurt viel in 2018, als coach van Basket Namur Capitale.

In 2011 ging Mestdagh aan de slag als coach bij de Belgische basketbalbond, waar hij eerst twee jaar de junioren onder zijn hoede had en later ook de U20. In 2013 werd hij, na twee jaar als assistant-coach, headcoach bij de Belgian Cats. Hij leidde de Belgian Cats naar het EK van 2017, waar ze een bronzen medaille wonnen, het beste resultaat ooit. Eén jaar later kwalificeerden de Cats zich voor het eerst voor het WK en haalden daar de vierde plaats. In 2021 nam Mestdagh met de nationale ploeg deel aan het EK en de Olympische Spelen. Op het Europees kampioenschap werden de Cats derde, op de Spelen werden ze uitgeschakeld in de kwartfinale.

Met het aantrekken van Philip Mestdagh toont House of Talents Spurs haar grote ambities voor de komende jaren. De Spurs, die dit jaar voor het eerst in 25 jaar Europees speelden, ambiëren volgend seizoen de top 3 en willen dit doen met een kern vol Belgisch talent. Met Mestdagh aan het roer als coach, wil de club zich dus verder professionaliseren. Steve Rousseau, voorzitter van House of Talents Spurs, is heel trots op deze aanwinst voor de club. “Success is an attitude. Het zit in ons DNA om de krachten te bundelen met gereputeerde basketbalexperten, zoals Philip Mestdagh. Zijn palmares is algemeen gekend maar toen ik merkte dat hij op vrijwillige basis de U14 meisjes bij ons coachte, wist ik onmiddellijk dat dit de geknipte man was voor ons project. We zijn overtuigd dat er evenveel focus op het heden als op de toekomst moet liggen, want de jeugd van vandaag zal het verschil maken ”

Philip Mestdagh reageert heel enthousiast : “Toen Steve mij 2 weken geleden belde, was het rap in kannen en kruiken. Ik ben een man van weinig woorden en zoals het een coach betaamt zal ik mijn motto laten spreken ‘Everyone wants to win, but not everyone is willing to prepare to win.”

Photo credits : Philippe Dekoker

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.