Home > Video. Club Brugge mee aan kop na 1-2 zege tegen Leipzig

Video. Club Brugge mee aan kop na 1-2 zege tegen Leipzig

Geschreven op 29 september 2021 om 08:45 door Mario De Wilde

Op de tweede speeldag van de Champions League trok Club Brugge naar RB Leipzig. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong via Nkunku. Blauw-Zwart liet het niet aan zijn hart komen nam de match al snel in handen. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Vanaken en kort voor de rust zelfs in de voorsprong via Rits. In de tweede helft was het soms pompen of verzuipen, maar de Bruggelingen hielden stand. Club pakt onverwacht 4 op 6 in zijn eerste twee matchen en kan dus van een uitstekende start spreken! Het was tegen OH Leuven al duidelijk dat coach Philippe Clement het vertrouwen gaf aan de basiself die tegen PSG een knalprestatie neerzetten. Dit was vermoedelijk ook al wat met het oog op de match tegen RB Leipzig. Bijgevolg werden er geen wijzigingen aangebracht en stonden dezelfde elf manschappen tussen de lijnen. De tegenstander miste wel wat basiskrachten, waaronder de bekendste toch wel Angeliño was. Hij moest namelijk geschorst toekijken. Vooraan bij de Duitsers was het vooral opletten van man in vorm Nkunku.

Net als op de openingsspeeldag was het de tegenstander die het best aan de match begon. RB Leipzig probeerde Club meteen weg te drukken en dit resulteerde al vroeg in een voorsprong voor de thuisploeg. Nkunku glipte door de buitenspelval en kon alleen op Mignolet af. Sobol kwam te laat en onze goalie devieerde het schot van Nkunku tegen de netten. Opnieuw een mindere start dus, maar net als tegen PSG liet Club dit niet aan het hart komen. Al snel namen ze de wedstrijd meer en meer in handen, met kansen als gevolg. De Ketelaere stond eerst nog buitenspel toen hij vanuit een scherpe hoek op Gulácsi trapte. Kort daarna glipt hij wel door de buitenspelval en kon achteruit leggen voor Vanaken. Gulácsi pakte de bal in de hoek. Sowah kon ook nog even dreigen, maar in minuut 22 was het dan toch prijs! De Ketelaere bewees nog maar eens dat hij het meest dreigend is en glipte wederom door de buitenspelval. Hij zette zich goed door en kon het leer nog net achteruit tikken voor de opkomende Vanaken. De captain twijfelde niet en knalde de verdiende gelijkmaker tegen de netten.

Buiten een verre kopbal op een vrije trap kon RB Leipzig daar bitter weinig tegenover stellen. Het was integendeel Blauw-Zwart dat voorts de wet dicteerde. Voorin woog De Ketelaere op de verdediging en achterin was Nsoki onverzettelijk. Kort voor de rust sloegen de Bruggelingen nogmaals toe: na een vloeiende aanval zette Mata de bal voor doel naar de tweede paal. Daar twijfelde Vanaken niet om het meteen te proberen. Zijn gekraakt schot kwam met wat geluk voor de voeten van Rits. Die bleef koel en liet de netten trillen. Na een ijzersterke eerste helft ging Club rusten met een oververdiende 1-2 voorsprong!

De tweede helft werd aangevat met twee nieuwe namen bij RB Leipzig: Mukiele en Laimer werden vervangen door respectievelijk Gvardiol en Haidara. Coach Clement had geen reden om te vervangen en liet dezelfde elf namen staan na de sterke eerste helft. Dit keer was het opnieuw de thuisploeg dat het best aan de tweede helft begon. Dit resulteerde niet meteen in kansen, maar vooral veel balbezit rond de zestien van Club. Nkunku probeerde het wel eens vanuit stilstand, maar zijn krul ging over doel. Club moest wel steeds achteruit en kon de bal nog moeilijk in de eigen rangen houden. Forsberg was de meest dreigende man bij Leipzig nu, maar zijn kopballetjes vormden geen bedreiging voor Mignolet. Sobol kwam ook eens goed tussen op een snedige counter..
Rond minuut 71 was er toch weer even opschudding: Lang kon plots alleen op doelman Gulácsi af en hij maakte het mooi overhoeks af. Jammer genoeg ging het feestje niet door, want de Nederlander vertrok nipt uit buitenspel. Even later was het de beurt aan Mignolet om zijn kunnen te tonen. Nkunku werd de diepte ingestuurd, maar onze goalie bleef goed staan en tikte de bal nog goed aan. Nkunku ging neer, maar geen penalty voor RB Leipzig. Club bleef goed stand houden en een vrije trap van Forsberg vormde evenmin een bedreiging.

Op het eind van de match was er nog een torenhoge kans voor Noa Lang. Opnieuw had hij veel ruimte en kon hij op Gulácsi af. Hij kapte naar binnen, maar besloot dan te zwak recht op de doelman. Hier kon hij misschien wel afgeven naar de mee oprukkende Van der Brempt. Aan de overkant was het de beurt aan André Silva die zich goed vrij kapte, maar Mignolet zweefde zijn poging mooi over de lat. Nadien kwam Club niet meer in de problemen en werd de 1-2 zege over de streep getrokken. Na deze prestigieuze zege pakt Club zo 4 op 6 en staat zowaar mee op kop in de groep!