Home > Video. Caroline Van der Perre (Houthulst) ‘Ondernemer van het Jaar’. Emma Callens (Ruiselede) meest beloftevolle

Video. Caroline Van der Perre (Houthulst) ‘Ondernemer van het Jaar’. Emma Callens (Ruiselede) meest beloftevolle

Geschreven op 10 maart 2023 om 08:43 door Mario De Wilde

Caroline Van der Perre van RAFF Plastics uit Houthulst mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Met haar recyclagebedrijf maakt ze van afval nieuwe grondstoffen. Woensdagavond, 8 maart, sleepte Caroline Van der Perre de ‘WOMED Award’ (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Markant vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Daarbij haalde ze het van twee andere straffe genomineerden voor de titel: Ine Meeussen van Ufinity en Elke Geraerts van Better Minds at Work.

In de categorie ‘Belofte van het Jaar’, voor startende vrouwelijke ondernemers, gaat de nationale bekroning naar de West-Vlaamse Emma Callens van EMC Greenroofs. Haar bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, aanleg én onderhoud van groendaken en daktuinen. Het perfecte antwoord op de uitdagingen rond verstedelijking en de klimaatproblematiek.

Zij won het van de andere provinciale genomineerden: Hilde Gos van IceLab NiceCream Creations (Antwerpen), Sanne Schrooten van SUPURA (Limburg), Maura Nachtergaele van Paylfip (Oost-Vlaanderen) en Liesbeth Dupon van KiddoTravel (Vlaams-Brabant).

RAFF Plastics is een familiaal recyclagebedrijf voor plastiek afval met meer dan 45 jaar ervaring. Ze kopen afval, vooral post consumer (bijvoorbeeld uit de PMD-zak), binnen de Benelux, het VK, Duitsland en Frankrijk. Dat wordt gerecycleerd en geleverd aan voornamelijk drie kunststofverwerkende industrieën: verpakkingen (plooiboxen, pallets …), tuinbouw (plantentrays, bloempotten, …) en huishouden (wasmanden, emmers …).

Zaakvoerster Caroline Van der Perre (44) droomt ervan om in de toekomst afval uit de oceaan te verwerken tot bruikbare grondstoffen. Alle transport gebeurt via een eigen firma Carotrans, logistiek is de eerste liefde van Caroline. Door afval een nieuw leven te geven, zorgt RAFF Plastics niet alleen voor het verminderen van de CO² uitstoot, maar ook voor een betere wereld.

Caroline Van der Perre: “Alles wat bij ons binnenkomt is afval, dat verwerken we en het vertrekt terug als grondstof. Op die manier geven we afval een nieuw leven. Mijn doelstelling is om het bedrijf verder te doen groeien om zo nog meer afval te recycleren, maar wel altijd met het behoud van onze kmo-mentaliteit. Ook in de toekomst willen we het verschil blijven maken, voor onze kinderen en onze kleinkinderen. Recyclage is de toekomst.”

 

Belofte Emma Callens uit Ruiselede
Een terecht trotse Emma Callens ontving de award voor meest Beloftevolle onderneemster van het jaar. Na haar studies KMO-management en master in Handelswetenschappen startte Emma (27) in 2018 haar bedrijf op. EMC Greenroofs is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, aanleg én onderhoud van groendaken en daktuinen. Het perfecte antwoord op de uitdagingen rond verstedelijking en de klimaatproblematiek.

Groendaken en daktuinen helpen de beschikbare ruimte in de stad beter te benutten en worden steeds belangrijker door hun functie als waterbuffer en warmteschild. Na de start met 2 mensen, telt het bedrijf vandaag 13 medewerkers. Mét de ambitie om verder te groeien. Om een maximale biodiversiteit uit alle groendaken te halen, maakt Emma gebruik van een eigen substraat als bodembasis. Hiervoor werkt ze samen met haar broer Jonas. Door hun contacten in Duitsland kunnen ze eigen mixen samenstellen die zorgen voor de ideale basis voor daktuinen

Emma Callens: “We brengen letterlijk en figuurlijk groen op een hoger niveau. Mijn ultieme droom is om, door te blijven innoveren, hét kenniscentrum te worden van groendaken en daktuinen.”

 

Foto1: WOMED Award-winnares Caroline Van der Perre ontving de award uit handen van Vlaams Economieminister Jo Brouns, met felicitaties van Markant-voorzitter Gudrun Verschuere

Foto2: WOMED Award winnares: Caroline Van der Perre, RAFF Plastics (Houthulst)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.