Home > Video. Bluesmuzikant Tim De Graeve ‘Tiny Legs Tim’ (44) uit Westouter overleden

Video. Bluesmuzikant Tim De Graeve ‘Tiny Legs Tim’ (44) uit Westouter overleden

Geschreven op 26 mei 2022 om 11:07 door Mario De Wilde

“We’re always ready to roll, call us when it’s over.” Het is met immens verdriet dat de familie van Tim De Graeve aka Tiny Legs Tim laat weten dat Tim er niet meer is. Tim is gisteren gestorven na een hartstilstand tijdens een ingreep. De machinerie van zijn lichaam heeft het laten afweten maar zijn ziel is bij ons en zal altijd bij ons zijn. Tim is vanmorgen vol goede moed naar de operatie vertrokken en is nu naar de rust, voor altijd.”

De afgelopen jaren evolueerde Tiny Legs Tim van een rondtrekkende One Man Band naar een gevestigde waarde. Met zes studio-albums, één live plaat en verschillende EP’s op zijn conto en dankzij een ijzersterke live reputatie wist hij ook een niet-blues publiek aan te spreken. Hij trad buiten de strikte grenzen van het bluesgenre, behaalde airplay op Radio 1 en verzorgde o.a. voorprogramma’s van artiesten als Richard Thompson en Pete Doherty. Zijn laatste album ‘Call Us When It’s Over’ , dat een spontane uitbarsting van energie was, verscheen in volle coronacrisis en mocht op veel bijval rekenen van pers en publiek. Zo was Tim te gast in De Zevende Dag en werd hij uitgenodigd voor een Toots Sessie. Tim was een graag geziene gast in de Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent waar hij één van de drijvende krachten van de bluesjams was. Hij was tevens de bezieler van het Sing My Title label dat naast zijn eigen albums ook platen uitbracht van o.a. Paul Couter, Kaai Man, Steven Troch Band, Little Jimmy en Missy Sippy All Stars. Hij zal gemist worden. Als authentieke mens en als integere, down to earth muzikant.

In 2020 trad Tiny Legs Tim nog op in het UZ Gent. Een bijzonder moment, want de muzikant was zelf een tijdlang patiënt in het ziekenhuis. Hij kampte al sinds zijn adolescentie met een ernstige leveraandoening en praatte de voorbije jaren openlijk over hoe de dokters van het UZ Gent hem erdoor hebben geholpen. Zijn artiestennaam verwijst ook naar die ziekte: hij kreeg er magere benen van. Op 23-jarige leeftijd onderging hij een levertransplantatie, waarop een lange revalidatie volgde, verwikkelingen, en, goed vier jaar later, een tweede transplantatie. “Die tweede transplantatie was mijn redding, maar ik heb op bepaalde momenten heel diep gezeten, het heeft een paar keer aan een zijden draadje gehangen”, vertelde hij daar enkele jaren geleden over.

 

1 reactie

Jj vandenbroucke
Geschreven op 2022-05-27 21:05:58
Tim était le chouchou du jazz club open music de Comines Komen On a adoré l'artiste mais également l'homme Son corps a lâché mais son âme demeure parmi nous On ne connait pas sa famille mais on est de tout cœur avec elle

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.