Home > Video. BEUK uit Brugge speelt in Brusselse muziektempel Ancienne Belgique

Video. BEUK uit Brugge speelt in Brusselse muziektempel Ancienne Belgique

Geschreven op 28 september 2021 om 10:14 door Mario De Wilde

BEUK heeft fijn nieuws. Het energieke hardrocktrio uit Brugge opent op donderdag 14 oktober het feest van 45 jaar punkglorie The Kids in de Ancienne Belgique in Brussel. “We staan al ons leven lang in het publiek van de AB. Daar nu zelf te mogen optreden, is een dikke streep op onze bucketlist. Het is een bekroning voor de zeven jaar bloed, zweet en bier die we in onze band staken”, zeggen Roel Jacobus (zang/bas), Meyke Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums).

Nog fijn nieuws: op zaterdag 23 oktober speelt BEUK zijn 200ste optreden. Plaats van het gebeuren is concertclub The Crossover in Gent, met als voorprogramma de bloedbroeders in Nederlandstalige rock Woesten. “Toen de jonkies van AC/DC pas bezig waren, zei hun muzikaal professionele oom: je bent pas een echte band na 200 optredens. We kunnen terugblikken op avontuurlijke trips in België, Nederland, Frankrijk en meer dan twintig keren in Engeland. We speelden in de gekste clubs en zijn dankbaar voor de ontelbare mensen die een handje toestaken. We stonden op mooie podia en festivals met onder meer Channel Zero, Phil Campbell (Motörhead), Dog Eat Dog, The Godfathers, Fleddy Melcully, Equal Idiots, Ostrogoth, King Hiss enzovoort.”

 

Wie er in de AB of in Gent niet bij kan zijn, ziet BEUK binnenkort op zaterdag 16 oktober in Brugge (zaal Barock, met Dikke Dennis & De Rockers), zaterdag 30 oktober in Roeselare (De Verlichte Geest, met Pene Corrida) of zaterdag 13 november in Roeselare (Tribfest, tweedaags festival).

Begin 2021 lanceerden BEUK en Parsifal Record Label het album ‘Beuker’. Dat werd in Cardiff (Wales) opgenomen en geproducet door Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon, Bullet For My Valentine).

De Britse cineast JR Lewis maakte voor de song ‘Monster’ een videoclip in virtual reality. BEUK is een Nederlandstalige harde rockband in het spoor van Motörhead, Peter Pan Speedrock, The Kids, Noordkaap en Kreuners. De teksten bezingen de ups en downs van het leven, sport en mooie meisjes. Maar vooral: altijd borst vooruit en gáán, met nijdige riffs en woeste drums!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.