Home > Video: ‘Beeld van de Stad’ vertelt alles over 20 jaar erkenning Brugge door UNESCO

Video: ‘Beeld van de Stad’ vertelt alles over 20 jaar erkenning Brugge door UNESCO

Geschreven op 30 november 2020 om 15:47 door Mario De Wilde

Vanmiddag was er op het stadhuis van Brugge de voorstelling van het boek ‘Beeld van de Stad’. Dat boek kwam uit naar aanleiding van de 20ste verjaardag van haar erkenning door UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) als Werelderfgoedstad. Alles gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw, schepenen Franky Demon en Nico Blontrock en redactieleden Shendy Gardin, Joris Nauwelaerts, Jeroen Vansteenkiste en Els Wuyts. Dit boek legt aan de hand van een selectie hedendaagse kunst- en architectuurprojecten een minder bekend ‘Beeld van de Stad’ bloot. Een (her)ontdekking van Brugge door de ogen van kunst en architectuur, waar verleden en toekomst samenvloeien. Svhpene van Cultuur was er zich van bewust dat er bij dit boek heelwat vragen zullen gesteld worden rond het begrip ‘kunst’

Brugge is veel meer dan gotiek, reien, kant en chocolade. Dankzij Triënnale Brugge weten we dat de stad ook uitblinkt in hedendaagse kunst en architectuur, tijdelijk, maar ook permanent. Samen met de Brugse Cluster Omgeving, stelt de organisatie scherp op een hedendaags Brugge en toont het ons een ander, prikkelend ‘Beeld van de stad’.

Deze gids neemt je mee op wandeling langs een uitgekiende selectie van 70 hedendaagse kunst- en architectuurprojecten, van Fabre tot Permeke, van het Concertgebouw tot het Rijksarchief. Acht essays, geschreven door experten, gaan dieper in op thema’s als kunst in de stad, bouwen in werelderfgoed en stadsvernieuwing.

Elk kunstwerk of gebouw is helder omschreven in woord en beeld. Dat alles, gekoppeld aan een handige, uitneembare kaart, maken van deze gids een fantastische uitnodiging om Brugge in al haar facetten te (her)ontdekken, thuis of onderweg.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.