Home > Video: AZ Zeno Knokke: ’s morgens dubbele knieprothese, ’s avonds alweer te been

Video: AZ Zeno Knokke: ’s morgens dubbele knieprothese, ’s avonds alweer te been

Geschreven op 3 maart 2021 om 10:43 door Mario De Wilde

Monique kreeg op 18 januari een dubbele knieprothese in AZ Zeno. Ze sukkelde al jaren met pijn in de knieën en ondervond heel wat hinder in haar dagelijkse activiteiten. Ze was het zo moe dat ze op de consultatie zelf vroeg of men ook beide knieën tegelijk kon vervangen. De vraag om in één keer beide knieën te vervangen zien ze in AZ Zeno steeds meer. “Patiënten revalideren liever 1 keer dan 2 keer. Ze kiezen voor de korte pijn. Toch is voorzichtigheid geboden. Het is geen alledaagse ingreep, maar met een sterke motivatie en de juiste begeleiding kan het.” Aldus dr. Kristof Pierets, orthopedist in AZ Zeno.

Monique blikt alvast tevreden terug: “De dag van de ingreep zette ik al enkele stappen. 3 dagen na de ingreep liep ik zonder krukken. Ook thuis verliep het herstel vlot. Ik ben heel blij dat ik de beslissing heb genomen om beide knieën tegelijk te vervangen. Op die manier moest ik maar 1 keer revalideren. Ondertussen heb ik al 4km gestapt en ik heb geen pijn. Mijn droom is om terug op wandelvakantie te kunnen gaan. Ik geloof er echt in dat dat zal lukken.”

In AZ Zeno werden sinds mei 2019, 13 dubbele knieprotheses uitgevoerd. Alle patiënten die een knieprothese ondergaan, worden begeleid in het Rapid Recovery programma. Dit programma heeft als doel het herstel na de ingreep zo snel mogelijk te laten verlopen. De diagnose, behandeling en nazorg zijn optimaal op elkaar afgestemd waardoor je letterlijk terug snel op de been bent. Het Rapid Recovery programma wordt ook ingezet voor heupprotheses.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.