Home > Video. Anton Tanghe (23) verlengt zijn contract tot 2026 bij KV Oostende

Video. Anton Tanghe (23) verlengt zijn contract tot 2026 bij KV Oostende

Geschreven op 12 juli 2022 om 09:15 door Mario De Wilde

Verdediger Anton Tanghe (23) ondertekende een nieuwe overeenkomst bij KV Oostende t/m 2026. Zijn huidige contract liep na dit seizoen af maar nu blijft de West-Vlaming dus nog drie jaar langer aan de kust.

Anton Tanghe kwam in 2019 over van de beloften van Club Brugge en sloot aanvankelijk aan bij de U21 van Kurt Bataille. Tijdens het seizoen 2019-2020 werd hij echter overgeheveld naar de A-kern en in januari 2020 viel hij een eerste keer in op het veld van Standard. Het zouden dat seizoen zijn enige speelminuten zijn maar het seizoen erop startte hij onder Alexander Blessin zowaar als basisspeler aan het nieuwe seizoen. Hij zou het hele seizoen een betrouwbare pion blijken in het hart van de defensie. Ook vorig seizoen was hij merendeel van het seizoen basisspeler. Intussen speelde de geboren Roeselarenaar al meer dan 50 wedstrijden voor KVO. Dat ziet hij nu beloond met een nieuw contract.

Gauthier Ganaye: “Twee seizoenen geleden kreeg Anton Tanghe als jonge speler zonder ervaring meteen z’n kans bij ons in het elftal en hij nam die met beide handen. Het toont aan dat wij jonge spelers de tijd en kansen geven om zich verder te ontwikkelen. Dat heeft Anton met verve gedaan en het is dan ook logisch dat we verder met elkaar in zee gaan. Intussen heeft Anton al behoorlijk wat ervaring opgedaan op het hoogste niveau. Deze nieuwe deal betekent dan ook nieuwe verantwoordelijkheden, we zullen nog meer van hem verwachten qua prestaties maar ook qua leiderschap.
Daarnaast is hij een West-Vlaming, wat toch zorgt voor een zekere lokale verankering. Ik ben dan ook zeer tevreden dat hij hier de komende seizoenen nog actief zal zijn.”

Anton Tanghe: “Ik voel me uitstekend in Oostende. Zij hebben mij een kans gegeven als profvoetballer en daar ben ik de club altijd dankbaar voor. Ik speel op het hoogste niveau, in mijn eigen streek en bovendien ook nog samen met enkele vrienden. Wat kan ik op dit moment meer wensen? Ik ben dan ook zeer blij dat ik nu zekerheid heb over een verlengd verblijf in Oostende.”

 

1 reactie

Roger en rita Staelens deneckerezeer
Geschreven op 2022-07-13 18:45:40
Zeer fiere grootouders proficiat anton

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.