Vicky Geunes serveert op Brussels Airport gerechtjes met Brugge Tripel
Van 17 september tot 7 december opent ‘Best of Belgium Beer & Bites’ op Brussels Airport. De internationale luchthaven viert dit jaar haar zestigste verjaardag en dit najaar worden de ‘beste Belgische producten’ onder de aandacht gebracht, Belgische topbieren en gastronomie mogen hier niet ontbreken. Brussels Airport selecteerde de brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach om binnen dit thema een belevingsbar uit te werken. De brouwers sloegen samen met topchef Viki Geunes de handen in mekaar en ontwikkelden, speciaal afgestemd op de luchthavenpassagiers, een ‘Beer & Food Pairing’ concept.
De drie ‘World Beer Awards gold winners’ bieren: Cornet, Rodenbach Grand Cru en Brugge Tripel worden met aangepaste gerechtjes gecombineerd. Vanuit zijn culinaire expertise ging Viki Geunes aan de slag om een verfijnd gerechtje bij elk bier te creëren. Resultaat is een gebalanceerd ‘Beer & Bites’- menu. De bieren worden in proefglaasjes van 18 cl geschonken en telkens met een bijpassend hapje, specifiek afgestemd op de smaak van het bier, geserveerd. De reiziger is flexibel om één of meerdere combinaties uit te proberen. De exploitatie van de pop-up wordt in goede banen geleid door de gerenommeerde cateraar J&M catering.