Home > Veurne verliest in één week tijd twee belangrijke culturele ambassadeurs

Veurne verliest in één week tijd twee belangrijke culturele ambassadeurs

Geschreven op 16 januari 2019 om 16:11 door Mario De Wilde

Met Marc Vandergucht en Walter Vilain verliest Veurne in enkele dagen tijd twee belangrijke culturele ambassadeurs. Daarom wil de Stad Veurne hulde brengen aan Marc Vandergucht en Walter Vilain. Ze hebben allebei een grote verdienste op het culturele leven in de stad. Ze zijn allebei rond de jaarwisseling overleden.

-Marc Vandergucht werd geboren in Veurne op 27 maart 1947 en trad op 3 april 2016 in de Cisterciënzerabdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Nederland in. Hij legde er op 11 juli vorig jaar zijn tijdelijke geloften af. Marc is overleden op 30 december in in Tilburg. De uitvaart vond plaats in Abdij Koningshoeven op donderdag 3 januari. Marc werd begraven op het kloosterkerkhof. Marc Vandergucht was van begin 1986 tot eind 1997 bestuurslid van de Culturele Raad Veurne, vijf jaar als enthousiast ondervoorzitter en vijf jaar als baanbrekend voorzitter. De culturele uitwisseling met Zeeland was zijn mooiste project van Samenlevingsopbouw Veurne-Diksmuide. Door Marc zijn promotiewerk behaalde deze uitwisseling de fel begeerde Visser Neerlandia Prijs.

-Walter Vilain is geboren in Koksijde op 1 juni 1938 en overleed op 7 januari in het Sint-Lucas ziekenhuis in Woluwe. Hij was kunstenaar, kunstpedagoog, componist en dichter. Vilain was een van de grondleggers en ere-directeur van de Westhoekacademie in Koksijde, met een filiaal in Veurne. Hij is een oud-leerling van wijlen Paul Delvaux en lag mee aan de basis van de oprichting van de Stichting Paul Delvaux. Walter was een van de personen die een getuigenis aflegde in het kader van 120 jaar Paul Delvaux, een initiatief van de Culturele Raad Veurne in 2017.

Het stadsbestuur wil zijn medeleven betuigen aan de families en kennissen van Marc Vandergucht en Walter Vilain.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.