Home > Veurne maakt zich op voor drie dagen wielerplezier!

Veurne maakt zich op voor drie dagen wielerplezier!

Geschreven op 22 maart 2019 om 16:09 door Mario De Wilde

Volgende week zal Veurne drie dagen lang in de ban zijn van de koers. Op woensdag en donderdag is er natuurlijk de doortocht van de Driedaagse Brugge-De Panne, maar op dinsdag wordt er heel groot nieuws bekend gemaakt. Zoemende wielen, een peloton dat door het historische hart van de stad flitst en een echt wielerdorp op de Grote Mark. Het is nu al uitkijken naar woensdag en donderdag! Op woensdag maken de heren twee passages door de stad, een dagje later doen de dames dat zelfs drie keer. De twee wedstrijden hebben het status van World Tour, wat betekent dat de beste ploegen en renners door Veurne zullen fietsen.

Plaatselijke lus

De renners komen via Houtem en De Moeren voor het eerst Veurne binnengereden. Na de eerste passage door de aankomstzone in De Panne, komt de wielerkaravaan door de Sint-Idesbaldusstraat terug naar de stad. Via de Pannestraat en de Noordstraat trekt het peloton dwars over de Grote Markt, richting de Zuidstraat en de Ieperse Steenweg naar Bulskamp en De Moeren. Er volgt dan nog één plaatselijke lus tot aan de finish, waarbij de wielerfans de coureurs nog eens door Veurne zien flitsen. De eerste doortocht door het centrum is op 40 kilometer voor de finish, de tweede passage op 15 kilometer van de streep. Een dag later is het de beurt aan de dames om Veurne te veroveren. Hierbij zitten de passages over de Grote Markt op 43, 25 en 8 kilometer van het einde.

Wielerdorp

Veurne maakt er van beide dagen een echt wielerfeest van. Op de Grote Markt komt er een wielerdorp. Er is een groot scherm met een livestream, waardoor iedereen de koers kan blijven volgen. Er staat een grote tent waar er drank kan worden gekocht en er is ook een DJ om voor flink wat sfeer te zorgen. Daarnaast zijn er nog kleinere tentjes, waar je koffie, vollaardskoeken, hamburgers, mokkebier en Veurnse worstjes kan verkrijgen. Ook de kinderen zullen van de koers kunnen genieten, want er is een stand voor grime en glittertattoo’s en er is het springkasteel. Ook de Veurnse horeca zal meekoersen! Heel wat zaken zorgen voor aangepaste menu’s, er is een uitbreiding van de terras of er komt een extra tapinstallatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.