Home > Veurne investeert in wijkspeelpleinen. Prijskaartje: 65.000 euro

Veurne investeert in wijkspeelpleinen. Prijskaartje: 65.000 euro

Geschreven op 7 augustus 2020 om 12:07 door Mario De Wilde

Veurne investeert in 2020 voor een totaalbudget van 65.000 euro in de wijkspeelpleinen van de deelgemeenten Eggewaartskapelle, Avekapelle, Beauvoorde en Houtem. De oude combinatietoestellen worden hierbij vervangen door een duurzaam en uitdagend alternatief. In Houtem werd de beschikbare plaats ten volle benut met een mooi combinatietoestel in kunststof van Boerplay die past in het geheel. Op dit nieuwe toestel kan er op verschillende manieren volop geklauterd worden. De kinderen geraken in spoedtempo terug beneden met de hoge glijbaan.

Voor het speelplein in Beauvoorde werd er gekozen om meerdere kleinere toestellen van Boerplay te plaatsen, waaronder een kleiner combinatietoestel, een klimrots, een draaitoestel en een hoge wip. De toestellen zijn vervaardigd uit het duurzame robiniahout. Ook het nieuwe combinatietoestel in Avekapelle wordt nu op korte termijn geplaatst door leverancier Kompan. In deze mooie groene omgeving, in de schaduw van de kerk, werd ook gekozen voor het natuurlijke robiniahout. Het toestel zal maar liefst acht uitdagende speelwaarden bevatten!

In maart kon ook Eggewaartskapelle van een update genieten. Als aanvulling op de bestaande schommel en het voetbalveld werd een uitdagend combinatietoestel en een uitgebreid avonturenparcours geplaatst. Celine Mouton, schepen van Jeugd: “Elk kind moet dicht bij huis veilig kunnen spelen. De nieuwe toestellen zullen er voor zorgen dat de kinderen zich volledig kunnen uitleven en vormen een extra troef voor de sociale cohesie in de deelgemeentes.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.