Home > Verwarrende verkeerssituatie aan de Jumbo-parking in Zedelgem

Verwarrende verkeerssituatie aan de Jumbo-parking in Zedelgem

Geschreven op 7 september 2022 om 09:11 door Mario De Wilde

De komst van de nieuwe Jumbo betekende niet alleen een nieuwe supermarkt in Zedelgem, maar creëerde ook een gevaarlijke verkeerssituatie. “Kleine maatregelen kunnen al een hele verbetering betekenen voor de verkeersveiligheid”, zeggen de bestuursleden van N-VA Zedelgem. De nieuwe parking op de Torhoutsesteenweg voor het nieuwe winkelscomplex zorgt voor een gevaarlijke verkeerssituatie. De parking is gelegen langs een drukke verbindingsweg die zowel door fietsers en auto’s veelvuldig gebruikt worden.
Dubbel fietspad kruisen
Bij het op- en afrijden van de parking moet zowel een parkeerstrook, het fiets- en voetpad gekruist worden door de auto’s.
“Door het drukke fietspad in twee richtingen zijn er veel gevallen van bijna-aanrijdingen. Het is een kwestie van tijd dat er een ongeval zal gebeuren”, zegt ook secretaris Dirk Cleenwerck die er ook vlakbij woont en zich zorgen maakt over de situatie.
Zicht belemmerd
Bestuurders moeten niet alleen rekening houden met de fietsers maar ook met het doorgaand verkeer. “In veel gevallen staan er auto’s dichtbij de op- en afrit geparkeerd, zodat het bijna onmogelijk wordt om het aankomend verkeer te zien. Men moet het er maar op wagen met de hoop dat er niemand afkomt.”, zo weet ook gemeenteraadslid Ann Pattyn.
Kleine maatregelen
N-VA Zedelgem stelt een aantal eenvoudige maatregelen voor. “Een verkeersbord of wegmarkeringen die het dubbel fietspad benadrukken en een parkeerverbod ter hoogte van de in- en uitrit van de parking kunnen al een verbetering betekenen.”
In België raken jaarlijks gemiddeld 2.250 kinderen gewond bij een ongeval van of naar school, zo berekende het verkeersinstituut Vias. “Een gevaarlijk punt zoals bij de Jumbo, dat iedereen ondertussen kent, moet aangepakt worden om ongevallen te vermijden”, geeft voorzitter Niko Larock ook aan.

Op de foto vlak aan de parking van links naar rechts: An Pattyn (gemeenteraadslid), Danny Meulemeester (bestuurslid), Marnix Decloedt (bestuurslid), Niko Larock (voorzitter N-VA Zedelgem) en Eddy Dewispelaere (fractieleider)

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.