Home > Verrassing: Kortrijkse dames van House of Talents Spurs spelen dit seizoen toch Europees basketbal

Verrassing: Kortrijkse dames van House of Talents Spurs spelen dit seizoen toch Europees basketbal

Geschreven op 11 juli 2022 om 15:49 door Mario De Wilde

Kleine verrassing maar de dames die vorig seizoen zesde werden in de reguliere competitie mogen alsnog Europa in dit seizoen. Dat maakte de FIBA (the International Basketball Federation) bekend. De Spurs werden opgevist voor de Eurocup, de tweede Europese beker na de Euroleague. Het team van coach Philip Mestdagh moet eerst nog wel een voorronde overleven. Bij kwalificatie volgen nog zes bijkomende matchen in de eigenlijke Eurocup.

Dat de Kortrijkse meisjes erbij zijn, komt doordat beslist werd dat Belgisch kampioen en bekerwinnaar Kangoeroes Mechelen rechtstreeks naar de poulefase van de Euroleague Women mag.
Daardoor schuiven alle andere Belgische teams (Castors, Namen en Phantoms) een plaatsje op. Luik speelt dit seizoen geen Europees, de Spurs dus wel. Mogelijk tegenstanders in de voorronde zijn het Franse Montpellier, het Spaanse Gernika, het Italiaanse Sassari en het Luxemburgse Grengewald. De loting gaat door op 15 juli in München.

House of Talents speelt de voorrondematch eerst thuis op donderdag 6 oktober, de terugmatch gaat door op donderdag 13 oktober. Vorig seizoen speelden de Spurs Europees tegen het Franse Tarbes. Het was 25 jaar geleden dat een Kortrijks team Europees basketbal speelde. Ze overleefden de voorronde uiteindelijk niet. De voorbije weken werd het Kortrijkse team grondig versterkt. Na het aantrekken van ex-bondscoach Philip Mestdagh tekenden Belgian Cat Ine Joris (schitterende op het WK 3X3 in Antwerpen), ex-Belgian Cat Hanne Mestdagh en het Kroatische toptalent Tihana Stojsavljevic voor de club die dit seizoen een gooi wil doen naar de top van het Belgische damesbasket.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.