Home > Verrassing van formaat: Club-jonkies leggen U19 van PSG over de knie met 0-4

Verrassing van formaat: Club-jonkies leggen U19 van PSG over de knie met 0-4

Geschreven op 6 november 2019 om 18:04 door Mario De Wilde

De Brugse U19 hebben voor een heuse stunt gezorgd in de Youth League. Club Brugge won met 0-4 op Paris Saint-Germain en plaatste zich zo voor de volgende ronde. Noah Aelterman (2), Maxim De Cuyper en Wilkims Ochieng scoorden voor Blauw-Zwart.  PSG zorgde via een kopbal van de Nederlander Simons in de openingsminuut voor het eerste gevaar, maar daarna namen de Bruggelingen de match resoluut in handen. Mathias De Wolf werd eerst nog net afgestopt, maar na tien minuten was het wel raak: Aelterman stuitte eerst op de doelman, maar kon daarna de rebound zelf binnen schieten. Club bleef ook daarna baas, met onder meer kansen voor De Wolf en De Cuyper. Het enige wat de thuisploeg daar tegenover kon stellen, was een schot van Fressange dat gered werd door Lammens. Blauw-Zwart had de match volledig onder controle, maar kwam op het halfuur plots met de schrik vrij: na een vrije trap devieerde Sissako het leer over doel. Dat was voor Club het sein om opnieuw een versnelling hoger te schakelen. Het kreeg zo nog twee prima kansen om de voorsprong te verdubbelen: eerst werd Aelterman nog net afgestopt, terwijl een afgeweken schot van Van den Keybus net naast ging. De laatste kans van de eerste helft was voor Kapo, maar Clubdoelman Lammens kon zijn schot richting winkelhaak makkelijk redden.

Ook na de pauze bleven de Bruggelingen duidelijk baas. Zo kon Baeten alleen op doel af gaan, maar Sissako kon het leer in extremis wegwerken. Daarna lieten ook Aelterman en Van den Keybus de kans liggen om de Brugse voorsprong te verdubbelen. De verdiende 0-2 viel na tien minuten in de tweede helft, toen Aelterman een prachtige voorzet van Wilkims binnenkopte. Voor de aanvaller was het al zijn vierde doelpunt in de Youth League. Enkele minuten later besliste Club de partij definitief: Maxim De Cuyper krulde een vrije trap prachtig binnen en zorgde zo voor de 0-3.
Paris Saint-Germain voerde nog verschillende wissels door, maar het was Club Brugge dat duidelijk baas bleef. Met uitzondering van een schot van Kapo in het zijnet kwam alle gevaar immers van Blauw-Zwart. De Wolf kon tot twee keer toe net niet scoren en een schot van de ingevallen Appiah streelde de deklat. Vijf minuten voor tijd kon Club dan toch nog een vierde keer scoren: Wilkims fusileerde de thuisdoelman van dichtbij en zorgde zo voor de 0-4 eindstand. Na eerdere zeges tegen Galatasaray en PSG telt Club Brugge nu 9 punten op 12, waardoor het zeker is van kwalificatie voor de volgende ronde.

Club Brugge: Senne Lammens – Jarno Vervaque (88’ Nathan Fuakala), Ignace Van der Brempt, Lars Dendoncker, Maxim De Cuyper – Thomas Van den Keybus, Xander Blomme (83’ Samuel Asoma), Mathias De Wolf (88’ Arne Engels) – Wilkims Ochieng (88’ Cisse Sandra), Noah Aelterman, Thibo Baeten (76’ Eric Appiah).
Doelpunten: 11’ Aelterman (0-1), 54’ Aelterman (0-2), 62’ De Cuyper (0-3), 85’ Wilkims (0-4).