Home > Vernieuwd bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo-Reninge weer open

Vernieuwd bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo-Reninge weer open

Geschreven op 6 juli 2020 om 17:27 door Mario De Wilde

Net als alle musea en toeristische attracties in België diende ook het bezoekerscentrum van de bekende koekjesbakker Jules Destrooper in Lo-Reninge op zaterdag 14 maart de deuren te sluiten. Tot vandaag! Vandaag opende Ives Depoortere, ceo van Biscuiterie Jules Destrooper, en Lode Morlion, burgemeester van Lo-Reninge, officieel opnieuw de deuren van het bezoekerscentrum. Jules Destrooper heeft de verplichte sluiting van het centrum niet alleen aangegrepen om alle nodige veiligheids – en hygiënemaatregelen te nemen, ze hebben ook het centrum zelf grondig aangepakt en de bezoekerservaring nog rijker gemaakt. Alles steekt in een nieuw fris kleedje.

Bij de start van je bezoek word je meegenomen naar het leven van Jules Destrooper, een handelaar in koloniale goederen uit Lo op het einde van de negentiende eeuw. Hij gaf zijn klanten zelfgebakken Amandelbrood om ze te bedanken voor hun afname. Dat koekje viel zó in de smaak, dat Jules in 1886 volledig overstapt naar het bakken van het koekje. Vervolgens kom je in geuren en kleuren te weten wat de geschiedenis is achter enkele van de meest iconische koekjes uit het assortiment en hoe deze de dag van vandaag gebakken worden. Komen de Parijse Wafels écht uit Parijs? Hoe komt het dat ze in Japan zo gek zijn op de koekjes van Jules Destrooper? Waarom worden de Natuurboterwafels ook wel ‘gelukskoekjes’ genoemd? En wist je dat onze koning en koningin ook graag een Jules Destrooper koekje lusten bij hun koffie? Een bezoek biedt een antwoord op al die vragen en meer. Als afsluiter kan je uiteraard proeven van al het lekkers van de Biscuiterie, die momenteel een assortiment heeft van maar liefst 17 verschillende koekjes.

Het bezoekerscentrum ligt in het hart van het historische stadje Lo-Reninge, in de Westhoek. Het is een regio die lang geïsoleerd is gebleven van de rest van het land, maar die een rijke en bewogen geschiedenis heeft. Een bezoek aan de regio is dan ook niet volledig zonder een stop aan het bezoekerscentrum van Jules Destrooper.

PRAKTISCH:

Jules Destrooper bezoekerscentrum, Gravestraat 5, 8647 Lo-Reninge

Reserveren is verplicht! Dit kan via bezoekerscentrum@julesdestrooper.com / 058/28 09 33

Dinsdag t.e.m. zaterdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30.

Maandag en zondag gesloten.

Een persoonlijke gids kan worden bijgeboekt en kost €35,- voor een gegidst bezoek van ca.1,5u

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.