Home > Vermaarde nationale culinaire wedstrijden a.s. zondag op campus Brugge van VIVES

Vermaarde nationale culinaire wedstrijden a.s. zondag op campus Brugge van VIVES

Geschreven op 24 maart 2023 om 07:13 door Mario De Wilde

Op de campus Brugge van Hogeschool VIVES vinden op zondag 26 maart ’23 de vermaarde nationale culinaire wedstrijden Jeunes Chefs Rôtisseur en Jeunes Sommeliers plaats. Dit event is een mooie samenwerking tussen de Chaine des Rôtisseurs en het graduaat logies-, restaurant- en cateringmanagement van campus Brugge. Vijf studenten van de horecaopleidingen van VIVES nemen deel aan de wedstrijd zelf: 4 studenten van de opleiding Culinary Arts en 1 student van de opleiding Restaurantmanagement.  La Chaîne des Rôtisseurs wil de ontwikkeling stimuleren van jonge koks en sommeliers over de hele wereld. Het doel van de wedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseuris is om de culinaire expertise van jonge Chefs Rôtisseurs aan te moedigen en te promoten in de traditie van de Chaîne des Rôtisseurs door hen bloot te stellen aan een competitieve omgeving met hun leeftijdsgenoten. Deze wedstrijd biedt de Jeunes Chefs de mogelijkheid om hun talent en creativiteit te laten zien in een internationale arena. Met de wedstrijd Jeunes Sommeliers wil men het proeven en paren en de kennis van goede wijnen en andere ambachtelijke dranken stimuleren. En het helpen, aanmoedigen en ondersteunen van jonge professionals die het potentieel hebben om toekomstige topsommeliers te worden.

VIVES host wedstrijden

De hosting door VIVES is meteen ook een leermoment voor de studenten van de graduaatsopleiding logies-, restaurant- en cateringmanagement. Zij zullen de hele dag worden ingezet bij de ontvangst en catering van de verschillende juryleden en deelnemers, van ontbijt tot afsluitende receptie.
“Dit past uitstekend bij de opzet van onze graduaatsopleiding, namelijk een zeer praktijkgerichte vorming waarbij de studenten al doende leren. De opleiding van onze graduaatsstudenten bestaat dan ook voor minimum 1/3 uit werkplekleren. Dergelijke evenementen zijn voor onze studenten dan ook een fantastische kans om zich waar te maken”, aldus opleidingshoofd An Winnepenninckx van VIVES.
De winnaars stomen door naar een internationale wedstrijd, voor de Jeunes Chefs Rôtisseur in oktober in Isanbul en voor de Jeunes Sommeliers in september in Ljubljana.Programma 26 maart

11u officiële inhuldiging van het Chaineschild
11u30 wedstrijden, verschillende standjes met proeverijen en dergelijke
17u prijsuitreiking met achteraf een (betalende) walking dinner

Logies-, restaurant- en cateringmanagement

De opleiding is geschikt voor wie houdt van eten en drinken, oog heeft voor piekfijne service en gasten in de watten wil leggen. Ook het organiseren van evenementen en het commerciële en financiële luik komen aan bod. Na twee gemeenschappelijke thema’s kunnen studenten kiezen voor de afstudeerrichting logiesmanagement. Deze afstudeerrichting leidt studenten onder andere op tot front office manager en Food & Beverage manager in een hotel.

Wie meer interesse heeft voor het restaurantgebeuren en de verfijning van de eetervaring van de gast, kiest voor de afstudeerrichting restaurantmanagement. Gespecialiseerde drankenkenners of maîtres d’hôtel worden met deze afstudeerrichting ingezet om de gastenbeleving in restaurants te optimaliseren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.