Home > Verliest Essevee deze namiddag op Charleroi en wint Eupen op Kortrijk dan is het over en uit

Verliest Essevee deze namiddag op Charleroi en wint Eupen op Kortrijk dan is het over en uit

Geschreven op 8 april 2023 om 13:31 door Mario De Wilde

We kunnen deze namiddag straks maar best dit beeld van een juichende Jelle Vossen zien. Met nog drie wedstrijden in april zitten we in de laatste rechte lijn van de reguliere competitie. Drie levensbelangrijke affiches voor de mannen van D’Hollander met als eerste horde, Sporting Charleroi. We blikken samen met de coach vooruit op de partij tegen de Zebra’s.

De wekelijkse persbabbel begint meteen met een positieve noot. “We kunnen opnieuw rekenen op enkele jongens die terugkeren na blessure”, opent Frederik D’Hollander. “Sissako, Gano en Tambedou maken opnieuw deel uit van de selectie. Bij Ciranni bekijken we nog of hij de wedstrijd van zaterdag haalt.” Al moet onze coach ook twee namen schrappen tijdens het opmaken van de selectie. “Palumets (blessure) en Derijck (schorsing) ontbreken al zeker in de selectie. We hebben verschillende opties bekeken, op het bord uitgetekend en getest. We zijn uiteindelijk tot een conclusie gekomen, maar die houden we nog liever even binnenskamers.”

Vooraleer we een blik werpen op de wedstrijd tegen de Zebra’s, keren we nog even terug naar vorige vrijdag. “Nee, er was geen gelatenheid bij de spelersgroep”, beantwoordt D’Hollander de aanwezige pers. “De jongens waren teleurgesteld, maar ik zou niet durven spreken over gelatenheid. Tachtig minuten lang maken we misschien wel kans op een punt en dan is het erg zuur dat je in het slot nog twee doelpunten slikt. Tuurlijk overheerste er wat ontgoocheling, maar dat is ook niet abnormaal want we hielden lang de nul. We konden enkel ontevreden zijn over onze acties in balbezit, daarbij konden we Antwerp iets meer pijn gedaan hebben.”

Zaterdag om 18.15 uur trappen we, in het Stade Du Pays, af tegen Sporting Charleroi. “Het is echt een team geworden onder Mazzu. Er staat een organisatie op het veld en vooral een blok naast het veld. Je merkt dat vooral wanneer ze een doelpunt maken en samen gaan vieren, dan weet je dat het goed zit. Iedereen kent er zijn taken en ze brengen gevaar met hun snelheid op de flanken, maar er liggen ook mogelijkheden. Het is aan ons om die kansen over te brengen naar de jongens.”

De Carolos wonnen vijf van hun zes laatste wedstrijden. “Charleroi is een beetje de ploeg in vorm en doet terug mee voor een plaats in de Play-Offs. Wanneer een invaller in de extra tijd nog de winnende treffer maakt op het veld van Westerlo dan weet je dat het goed zit in de groep. Het is aan ons om dat nu te doen keren.“

De journalisten peilden naar de aanwezige druk in de degradatiestrijd. “Deze groep staat al even op een positie waar niemand wil staan, maar kan intussen wel omgaan met deze druk. Iedereen weet dat het einde van de competitie nadert. We vertellen dan ook niet veel praatjes, we moeten gewoon iedere wedstrijd alles geven. Onder andere op sociale media merk je dat de spelers er zelf nog absoluut in geloven, dat moeten we nu zaterdag tonen op het veld.”

Terwijl de verzamelde pers de agenda van de andere ploegen onderin erbij neemt, wil coach D’Hollander vooral naar zijn eigen ploeg kijken. “We weten intern hoe de kaarten liggen voor deze drie laatste wedstrijden, maar de belangrijkste kaart is die van onszelf. We moeten niet te veel naar anderen kijken, maar zelf vooral punten pakken, dat is het belangrijkste van allemaal.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.