Home > Verken West-Vlaanderen met de auto: onvergetelijke citytrips

Verken West-Vlaanderen met de auto: onvergetelijke citytrips

Geschreven op 22 maart 2023 om 07:09 door Mario De Wilde

Na een week hard werken, verdien je in het weekend wel wat vrije tijd. Wat is er leuker dan een citytrip in eigen land? West-Vlaanderen is een prachtige regio in België met een rijke geschiedenis en cultuur. En wat is er beter dan deze regio verkennen met de auto? Met de auto kun je gemakkelijk alle verborgen pareltjes ontdekken en de mooiste plekjes bezoeken. In dit artikel wordt je meegenomen op een reis door West-Vlaanderen en vind je enkele tips voor onvergetelijke citytrips met de auto.

Safety first

Citytrips zijn altijd een leuk idee, zeker als je met de auto gaat. West-Vlaanderen biedt veel mogelijkheden voor prachtige roadtrips en pittoreske stadjes om te ontdekken. Voordat je echter op pad gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je autoverzekering in orde is. Om een autoverzekering af te sluiten, is het belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken en een keuze maken op basis van de dekking en premie. Je kan online offertes aanvragen of telefonisch contact opnemen met de verzekeraar. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen en te kijken wat er precies wel en niet gedekt wordt.

Heb je een autoverzekering afgesloten? Dan ontvang je een wit blad per post of via mail. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee je aantoont dat je verzekerd bent. Een verzekering in België is namelijk verplicht en het is ook verplicht om dat wit blad altijd bij je te hebben als je met de auto de weg op gaat. 

Brugge

Een stad die zeker een bezoek waard is, is Brugge. Het is een stad vol geschiedenis en cultuur. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de prachtige architectuur van de middeleeuwse gebouwen. Je kunt ook de beroemde chocolade winkels bezoeken en wat lekkers proeven. Vergeet ook niet om langs de grachten te lopen en de boottocht te maken om de stad vanaf het water te bekijken.

Kortrijk

Een andere stad die je kunt bezoeken is Kortrijk. Het is een stad vol leven en is bekend om zijn historische monumenten. Het centrum van Kortrijk heeft veel restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten en drinken. Bovendien kun je genieten van een wandeling langs de rivier de Leie en de mooie parken in de stad bezoeken.

Ieper

Ieper is hét symbool van de Eerste Wereldoorlog en heeft veel historische bezienswaardigheden die je kunt verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het In Flanders Fields Museum, waar je alles kunt leren over de Eerste Wereldoorlog en zijn impact op de stad. Vergeet niet om de beroemde Menenpoort te bezoeken, een monument ter nagedachtenis van de soldaten die in de oorlog stierven. Daarnaast is de Last Post-ceremonie bij de Menenpoort een ontroerende ervaring die je niet mag missen. Elke avond om 20.00 uur worden hier de gesneuvelde soldaten herdacht met het spelen van de Last Post, een traditioneel militair eerbetoon. Dit ritueel vindt al sinds 1928 onafgebroken plaats, met uitzondering van de periode tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Roeselare

Ook Roeselare is een stad die zeker een bezoek waard is. Het is een stad vol met kunst en cultuur, en heeft ook een levendige biercultuur. Breng een bezoek aan het Rodenbach Brouwerijmuseum en proef het lokale bier. Daarnaast zijn er ook veel winkels en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken.

De Haan

Ten slotte, als je op zoek bent naar een prachtig kustplaatsje om te bezoeken, ga dan naar De Haan. Het is een stad met een mooie promenade en stranden om te ontspannen en van de zee te genieten. Het is ook een stad vol met prachtige architectuur uit de belle époque, dus het is de perfecte plek voor een wandeling.

West-Vlaanderen heeft zoveel te bieden en is de perfecte bestemming voor een roadtrip. Dus waar wacht je nog op? Pak jouw spullen, start jouw auto en vertrek. Veel plezier op je citytrip!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.