Home > Verhuizen naar West-Vlaanderen? Hier is wat je moet weten

Verhuizen naar West-Vlaanderen? Hier is wat je moet weten

Geschreven op 17 januari 2022 om 14:50 door Mario De Wilde

In West-Vlaanderen is het prachtig wonen: je kan genieten van mooie badplaatsen aan de Noordzee, de ongerepte natuur, historische steden zoals Brugge en Ieper of op stap gaan in de bruisende steden zoals Kortrijk en Oostende. Wanneer je van plan bent om te verhuizen naar de provincie West-Vlaanderen, lichten wij alvast een tipje van de sluier van wat er in West-Vlaanderen allemaal te vinden is.

Geen stad en parking

Terwijl in Antwerpen en Oost-Vlaanderen al snel Antwerpen en Gent de grootsteden van de provincie worden genoemd, heb je in West-Vlaanderen een gelijkere verdeling tussen steden. Zo tellen Kortrijk en Brugge rond de 285.000 inwoners, en Oostende en Roeselare zijn dan weer iets kleiner met rond de 150.000 inwoners. Andere (kleinere) steden zijn Ieper, Waregem, Izegem, Poperinge en Diksmuide. Ben je dus een stadsmus die wel eens graag wat gaat uitwaaien in de natuur? Dan heb je in West-Vlaanderen keuze genoeg.

Ongerepte natuur

Niet alleen kan je in West-Vlaanderen gezellig vertoeven in de verschillende steden, ook heeft de West-Vlaamse natuur wel wat in petto. Zo is de Westhoek één van de dunstbevolkte regio’s van het land. In deze historische Frans-Belgische regio vind je steden zoals Diksmuide, Ieper en Veurne terug, maar ook het West-Vlaams Heuvelland, polders en duinen tussen De Panne en Duinkerke. Wanneer je dus niet per se aan de Noordzee wil wonen, vind je pareltjes (én aan een goedkope prijs) in het Westen van West-Vlaanderen.

Authentieke steden

Natuurlijk kunnen we de bruisende, historische stad Brugge niet vergeten. En hiervoor hoef je zeker niet in het toeristisch centrum te wonen. Zo zijn Sint-Andries, Sint-Michiels en Assebroek mooie deelgemeenten, maar 10 minuten fietsen van het centrum. Hoewel Brugge authentiek en prachtig is, is het niet altijd makkelijk om in het historisch centrum te verhuizen. Zo werd om de stadskern leefbaar te houden besloten dat voertuigen die tussen 3,5 en 12 ton wegen enkel in de vroege ochtend en latere avond binnen mogen. Zorg dus dat je op tijd een verhuisfirma in Brugge contacteert zodat jullie samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Genieten aan de zee

Net zoals Brugge, heeft ook de gezellige badstad Knokke-Heist wat een specifieke huizenmarkt. Zo worden er aan de zee vooral tweede verblijf woningen verkocht. Om ook jonge gezinnen aan te trekken, is er een woonloket opgericht waar je langs kan gaan met vragen rond huren, verhuren, renoveren enzovoort. Zoek je daarnaast nog een lokale schrijnwerker of schilder voor schilderwerken in Knokke? Dan vind je ook op het internet veel lokale stielmannen. Waar zou jij graag wonen in West-Vlaanderen?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.