Home > Verdwaal eens in de 400-jaar oude Damse zevenster tussen de maïs

Verdwaal eens in de 400-jaar oude Damse zevenster tussen de maïs

Geschreven op 24 juli 2020 om 12:05 door Mario De Wilde

De hele zomervakantie stelt Maïsterplan haar maïspoorten open naar aanleiding van de 400ste verjaardag van de Damse stadswallen. Een avontuur waar jong en oud samen kunnen gaan verdwalen tussen de maïsplanten. 22 jaar geleden besloot een Dams boerenkoppel om naast hun melkveebedrijf een maïsdoolhof uit te baten tijdens de zomervakantie. Het doolhof kende veel succes in de streek en bleef vier jaar bestaan. Vorig jaar werd de fakkel van het landbouwbedrijf van vader op dochter doorgegeven en dat was meteen ook de heropstart van het Damse Polderlabyrint. Het concept heeft de tand des tijds doorstaan want vandaag slaat deze vorm van landbouwverbreding minstens zo hard aan. Naar aanleiding van de 400 jarige verjaardag van het Damse stadsplan, ontworpen door bouwmeester Vauban, werkten Janne en Maxime van Maïsterplan samen met zaaimachinebedrijf Homburg Belgium om het ontwerp na te maken in de maïs. Een hele uitdaging maar het resultaat mag er zijn.

Vakantie in eigen streek 

Niets zo leuk als eens goed buiten ravotten met de kinderen, en zelfs de hond mag mee op uitstap naar het Damse maïsdoohof. De perfecte mix tussen rust en avontuur vind je in het centrum van het doolhof. Daar word je beloond met een sfeervolle bar vol frisse drankjes en lokale streekproducten. Je kan er zelfs lunchen op een dekentje tussen de strobalen. Zo wil Maïsterplan alles wat Damme te bieden heeft in de kijker zetten.

Ballonvaart 

Tijdens de tocht in het doolhof kan je 8 borden zoeken met daarop quizvragen over de dieren die leven in de buurt van Maïsterplan. Als kers op de taart wordt op het einde van de zomer een groepje gelukkige bezoekers verloot die een idyllische ballonvaart met zicht over de Damse Polders winnen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.