Home > Verdict gisteravond gevallen: De Slimste Mens ter Wereld editie 2023 komt uit Oostende

Verdict gisteravond gevallen: De Slimste Mens ter Wereld editie 2023 komt uit Oostende

Geschreven op 22 december 2023 om 06:43 door Mario De Wilde

‘t Is gebeurd! Na twee spannende finaleweken werd gisteravond de nieuwe winnaar van De Slimste Mens ter Wereld bekendgemaakt. Stemmenimitator, komiek en acteur Guga Baúl behaalde de overwinning na een indrukwekkend en zenuwslopend finalespel tegen VRT-weervrouw Jacotte Brokken. Na het behalen van de derde plaats voor Charlotte Adigéry, begon Guga Baúl het finalespel met 393 seconden, terwijl Jacotte Brokken 531 seconden had. Guga deelde stevige klappen uit tijdens het spel, maar bij vraag 8 – welke toneelteksten van Shakespeare worden het meest verkocht? – wist Guga vlotjes 4 correcte antwoorden ​ te geven. Het wachten op het 5de antwoord was bloedstollend spannend, maar tot ieders verbazing liet Guga zijn tijd zakken tot 17 seconden tegenover 39 seconden van Jacotte. Met ‘Macbeth’ als laatste antwoord, werd het 17 tegenover 19 seconden waardoor Guga opnieuw aan zet was. Met slechts één correct antwoord kon hij Jacotte naar huis spelen en dankzij die meesterlijke zet mag Guga Baúl zich een jaar lang De Slimste Mens ter Wereld noemen.

Net als het publiek en de kijkers thuis, was ook presentator Erik Van Looy met stomheid geslagen. “In de afgelopen 21 seizoenen heb ik al heel veel gezien, maar dit nog nooit! Amai, amai, amai… Wat een prestatie!”

Jacotte Brokken had de bui voelen hangen, maar nam haar verlies sportief op: “Ik zat hier en ik keek toe. Maar het was een heel goede move!”

Zelfs de kersverse winnaar, Guga Baúl, moest even bekomen: “Het slaat me met verstomming, ik vergeet zelfs al m’n stemmekes, maar ik heb me nog nooit zo vredig gevoeld. Ik denk dat er thuis iemand heel blij zal zijn dat ik vanaf nu ook weer wat aandacht aan andere zaken zal geven. Tine heeft me enorm gesteund en heel veel tijd en ruimte gegeven. Het is tijd om naar huis te gaan!”, aldus een glunderende Guga Baúl.

En Erik Van Looy? Die kondigde met een brede glimlach aan dat er in 2024 een nieuw seizoen op de planning staat met nieuwe verrassende kandidaten. “Hopelijk in een iets betere wereld met veel meer vrede”, besloot de presentator nog.

De afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld zijn te herbekijken op GoPlay.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.