Home > Verborgen pareltje even buiten Sluis: de Vijverhoeve

Verborgen pareltje even buiten Sluis: de Vijverhoeve

Geschreven op 28 januari 2020 om 18:55 door Mario De Wilde

De Vijverhoeve in het kleinste stadje van Zeeland bundelt de charme van een familierestaurant en een topadres om te tafelen. De sleutel van dit succes? De boel zit er hartstikke goed in elkaar, er werkt een leuk team, de sfeer is bijzonder amicaal, de gerechten top, er is een boeiende wijnkaart, de bediening joviaal en flexibel en op het einde van de rit betaal je voor dat alles een vriendelijke prijsje. Om maar te zeggen: bij de Vijverhoeve kom je graag en kom je ook heel graag terug….

Tussen de gezellige drukte van Sluis, Brugge, Knokke-Heist en Damme ontdek je al jaren een verborgen pareltje. In het schilderachtige Sint Anna ter Muiden, prachtig gelegen in het groen, wacht restaurant de Vijverhoeve je op met al haar troeven. Bart Grahame en zijn vriendin Yori verwelkomen de gasten in de voormalige familieboerderij. Hier werd al een mooi verhaal geschreven maar de story is nog lang niet ten einde. De Vijverhoeve is de ouderlijke boerderij van familie van de Vijver, waar Jan en Carolien Grahame – Van de Vijver het restaurant in 1990 zijn gestart. Zoon Bart Grahame en zijn vriendin Yori zetten sinds 1 april 2012 de familietraditie met heel veel liefde en enthousiasme verder zodat de ouders het de voorbije jaren wat rustiger aan kunnen doen.
Voor dag en dauw
De Vijverhoeve en Sint Anna ter Muiden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De familie en het restaurant horen er thuis. Bart heeft een groot hart voor alles wat er in het knusse plaatsje gebeurt. Hij tracht zoveel als mogelijk lokaal aan te kopen. De ‘beste geitenkaas ter wereld’ komt van de buurman Bernard Maes, de tarwe van een naburige boer, de vis rechtstreeks uit de vlakbij gelegen veiling en de groenten en kruiden komen rechtstreeks vanuit de eigen moestuin in de keuken. Artisjokken, sappige vleestomaten, sla: verser en gezonder kunnen ze niet geconsumeerd worden. Bart zelf en zijn souschef Alphons Hamelijnck zijn dikwijls al voor dag en dauw in de weer op om de bramenstruiken te plukken, eieren te rapen en noten te verzamelen. Sterker nog: Bart heeft ook zijn eigen koeien en varkens die in de omliggende weilanden lopen. Totaalbeleving wordt zoiets genoemd…
Unieke sfeer
Bart Grahame leerde het vak al op jonge leeftijd kennen. Hij groeide als het ware tussen de potten en de pannen van zijn ouders op. Daar lag de basis voor een mooi uitgestippeld parcours. Na zijn opleidingen deed hij ervaring op bij diverse restaurants in Vlaanderen en Nederland. Maar hij kon Sint Anna ter Muiden niet loslaten en kwam terug. Samen met Yori, zijn vriendin, sommelier en gastvrouw, gastheer Levi en Bart’s rechterhand Alphons zorgen ze in teamverband voor een heerlijke kruisbestuiving van heerlijk tafelen in een heerlijke omgeving. Hier voel je je als gast meteen thuis in de vroegere huiskamer. In de fraai aangelegde tuin is het bij mooi weer aangenaam lunchen of dineren. Een leuke anekdote is bovendien dat de leuke kunstobjecten in de tuin en ook de kommetjes op de mooi gedekte tafels van de hand van de mama van Bart komen. Het typeert de typische familieband van dit bijzonder restaurant.
Seizoenen en marktaanbod
Bart Grahame: “Iedere maand maak ik een nieuw Vijverhoeve menu. Ik laat me daarbij graag inspireren door klassieke gerechten uit de Franse keuken. Mijn vader bereidde al klassiekers als ganzenlever, kreeft, tarbot, enz. Ik voeg daar eigentijdse en creatieve ingrediënten aan toe. Bovendien wordt echt alles 100% in eigen huis gemaakt. Verschillende soorten brood, onze fonds, alle sauzen tot zelfs de amuses bij de koffie en de pralines toe. Ik laat me vaak inspireren door de seizoenen en hetgeen het actuele marktaanbod is. Daarom ook dat ik de vaste kaart bewust beperkt hou. Op die manier kan de versheid van de producten gewaarborgd worden. Veel mensen komen hier vaak terug en dat is steeds een goed teken. Het feit dat ik ook nogal wat jong volk over de vloer krijg, stemt me ook blij.” Niet alleen de vele gasten spreken vol lof over de Vijverhoeve. Enkele weken geleden won de Vijverhoeve ook nog de PZC-award met een briljante 8,6 score. De Vijverhoeve is dan ook dé referentie voor ongedwongen genieten met een goed glas wijn…

Lunchmenu
-3-gangen lunchmenu voor €32,50

Vijverhoeve Menu
-4-gangen: €57,50 (2x voor -, hoofd-, en nagerecht). Wijnarrangement €30,-
-5-gangen: €67,50 (3x voor-, hoofd-, en nagerecht). Wijnarrangement €34,-
-6-gangen: €77,50 (volledig menu). Wijnarrangement €38,-

Chefs Suprise all-in dinner
Op zondagavond en maandagavond (uitgezonderd feestdagen):
-3 gangen verrassingsmenu voor € 65,- all-in ( glas champagne, 2 glazen wijn, water en koffie)

Tel. 31 (0)117 46 13 94
Website: www.restaurantdevijverhoeve.nl
Mail: info@restaurantdevijverhoeve.nl
Greveningseweg 2
4524 JK, Sluis

6 reacties

Beyne Mireille
Geschreven op 2020-01-29 08:53:26
Een romantische parel verborgen tussen Knokke en Sluis. De glimlach van Yori, de finesse van Bart’s gerechten en het niet te vergeten handgemaakt servies van Carolien geven je het gevoel van HIER WIL IK ZIJN!! Met veel plezier gaan wij er heen. Proficiat aan het team.
Loes van de Plasse
Geschreven op 2020-01-28 22:59:36
Het is al jaren een van de beste restaurants in de streek!!! Proficiat Bart en hele crew!! Doe zo voort.
Patrick Anseeuw
Geschreven op 2020-01-28 22:13:13
Absoluut een topper!
Liesbeth Koppers
Geschreven op 2020-01-28 21:07:16
Heel fijn restaurant, heerlijk eten en leuke bediening! Inderdaad een pareltje!
Allegaert eddy
Geschreven op 2020-01-28 21:04:26
Tis inderdaad heel lekker en mooi ....komen er heel graag ....
Marc Vanderbruggen
Geschreven op 2020-01-28 20:55:38
De Vijverhoeve hebben wij ontdekt in de zomer van 2014. Sedert dan gaan we er jaarlijks een paar keer tafelen. Voor ons is dit het beste restaurant qua prijs-kwaliteit wat de regio te bieden heeft. Bovendien zijn de zeer sympathieke uitbaters erg gedreven met passie voor hun zaak en respect voor het product. Een absolute aanrader!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.