Home > Vensterverzen centraal op rolstoeltoegankelijke gedichtenwandeling in Kortrijk

Vensterverzen centraal op rolstoeltoegankelijke gedichtenwandeling in Kortrijk

Geschreven op 23 juni 2021 om 17:22 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 26 juni wordt een gedichtenwandeling georganiseerd in Kortrijk. Groep Ubuntu kwam als één van de winnaars uit de bus van de  gedichtenwedstrijd ‘Vensterverzen’ voor de Vlaamse voorzieningen voor personen met een handicap. De winnende gedichten worden op de ramen van de voorziening en omliggende huizen geschilderd, en vormen de basis van een rolstoeltoegankelijke gedichtenwandeling.
VFG, de Vereniging voor Personen met een Handicap, Creatief, Schrijven en Curieus organiseerden in april en mei een gedichtenwedstrijd voor alle Vlaamse voorzieningen en dagcentra. Deze wedstrijd is één van de vele acties van 100in1Day, een dag waarop verbindende acties centraal staan. Deelnemers gingen literair aan de slag met het thema “samen zijn” en de winnende voorziening krijgt een kunstenaar over de vloer die de verzen van de bewoners op de ramen van de voorziening en op de ramen van omliggende huizen aanbrengt.

De prestigieuze jury, waaronder ook Dichter des Vaderlands Mustafa Kör, koos uit 57 deelnemende voorzieningen 4 winnaars. In Kortrijk kwam Groep Ubuntu als winnaar uit de bus. Tijdens de apotheose van 100in1Day, op zaterdag 26 juni, kan het grote publiek kennismaken met de winnende gedichten via een korte buurtwandeling. Via de vensterverzen leer je de bewoners van de verschillende wooneenheden van Groep UBUNTU op een andere manier kennen. De route van de wandeling kan je bekijken op de izi.travel-app en blijft tot 18 juli beschikbaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.