Home > Veel onbegrip omtrent het tijdelijk wegvallen van de bushalte aan de Blankenbergse Steenweg in Brugge

Veel onbegrip omtrent het tijdelijk wegvallen van de bushalte aan de Blankenbergse Steenweg in Brugge

Geschreven op 17 maart 2023 om 08:31 door Mario De Wilde

Deze zomer wordt er in Brugge gestart met een nieuwe busregeling. Naar aanleiding van deze nieuwe regeling worden er op verschillende bushaltes aangepast, verwijderd of verplaatst. Zo ook langs de Blankenbergse Steenweg ter hoogte van de wijk Blauw Poort. Daar wordt er op 27 maart gestart met het omvormen van de halte waar de bussen naast de rijweg halt
houden naar een busperron waar de bussen op de rijweg stoppen. Er wordt verwacht dat deze werken tegen 9 april zullen beëindigd zijn, afhankelijk van de weersverwachtingen. Tijdens deze werken zal het verkeer tijdelijk om beurt over één rijstrook worden omgeleid wat toch voor verkeershinder zal zorgen.

In combinatie met de werken in de Sint-Pietersmolenstraat voor de aanleg van het warmtenet zullen de weggebruikers en wijkbewoners veel geduld mogen uitoefenen om op hun locatie te geraken. Tijdens de werken aan de beide haltes zal de streeklijn 33 en stadslijn 23 geen gebruik meer maken van deze stopplaats en er wordt geen tijdelijke bushalte voorzien.
Dit is voor mij onbegrijpelijk dat er voor deze woonwijk geen tijdelijke halte wordt voorzien en zorgt voor veel onbegrip in de wijk. Er maken dagelijks veel schoolgaande jongeren en bewoners gebruik van deze verbindingen en dit is soms hun enige vervoersmiddel. Zij zullen tijdens de werken een heel eind moeten wandelen om de volgende halte te bereiken
waarbij ze een drukke gewestweg zullen moeten kruisen. Björn De Windt uit Sint-Pieters (CD&V): “Daarom mijn oproep om toch een tijdelijke halte te voorzien of de recent aangelegde busperron langs de Blankenbergse Steenweg al sneller in gebruik te nemen. Hopelijk wordt tijdens de werken aan de nieuwe bushaltes eindelijk een zebrapad voorzien. De bewoners zijn al jaren vragende partij voor een veilige en duidelijke oversteekplaats.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.