Home > Veel lof voor Vredeslied ‘Nooit meer oorlog’ in Knokke-Heist

Veel lof voor Vredeslied ‘Nooit meer oorlog’ in Knokke-Heist

Geschreven op 7 november 2018 om 18:44 door Mario De Wilde

In Knokke-Heist vond afgelopen weekeinde voor de 45ste keer de Canadese Bevrijdingsmars plaats. Zo huldigen zij al jarenlang de Canadese militairen die Knokke-Heist in 1944 kwamen bevrijden. De slotplechtigheid zondagavond in het stadhuis vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Graaf Leopold Lippens, de Ambassadeur van Canada Mr Olivier Nicoloff en de Ere-Consul van Canada Mr Frédérick L. Agneessens. Na de hulde aan het aanwezige peloton Canadese militairen en de organisatoren van de mars, stelde de Ere- Consul van Canada met enige fierheid het nieuwe project van Mieke, Oscar Harris, Bandit en het Kinderkoor De Fonteintjes uit Passendale voor: “No More War – Nooit Meer Oorlog”.

Oorlogsmedley

Alle aanwezigen waren zeer onder de indruk na het bekijken van de video en gaven een langdurig applaus. Hierna werden de eerste exemplaren van de DVD door de artiesten aan de Burgemeester en andere prominenten aangeboden. De creatie is een DVD-videoclip, waarop een medley van liedjes: We’ll Meet Again, White Cliffs of Dover, Over The Rainbow, A Song for the Children, en andere gebracht worden in het decor van de graven. De presentaties op deze video wordt in verschillende talen gegeven door Geert Bourgeois, Minister- President van de Vlaamse Regering en Mr Frédérick L. Agneessens, Ere-Consul van Canada.

Van over heel de wereld

Het idee voor dit project is geboren nadat bezoekers aan de Tyne Cot begraafplaats in Passendale te kennen gaven iets te willen doen voor de gewone soldaten, die hun leven gaven voor onze vrijheid. Kleinkinderen, achterkleinkinderen en afstammelingen van de soldaten er begraven liggen, komen van over de hele wereld om er hun persoonlijke hulde te brengen aan die vaak onbekende helden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.