Home > Veel andere steden haakten af maar in Roeselare komt er een EK-voetbaldorp

Veel andere steden haakten af maar in Roeselare komt er een EK-voetbaldorp

Geschreven op 26 april 2024 om 08:55 door Mario De Wilde

Dan toch nog goed nieuws voor de voetballiefhebbers in onze provincie. Nadat heelwat West-Vlaamse steden en gemeenten afhaakten komt er toch een EK-voetbaldorp. De horecaondernemers van het Polenplein in Roeselare, die zich verenigden in vzw De Polenpleinvrienden, zorgen ervoor dat tijdens het Europees kampioenschap voetbal alle wedstrijden van de Rode Duivels te volgen zijn op een groot scherm. Dominik Daeninck van restaurant Suurplas, Sharon Ramboer van tapasbar La Escalera, de familie Plancke van Bistro Botanique, Jeroen Neirynck en Griet Cambie van Café Cirque en Jean-Claude Vanbesien van Den Arend, zijn met het EK-dorp niet aan hun proefstuk toe. Een dergelijke organisatie is heel duur geworden ten opzichte van 2018. Het zoeken van sponsors bleek de oplossing. Het EK-dorp op het Polenplein, dat een oppervlakte van 4.800 vierkante meter heeft, krijgt dezelfde opstelling als in 2018. Een groot scherm van 32 vierkante meter zal opgesteld worden aan de kant van Kopie Deleye, een toog aan de kant van de horeca, de veiligheidsdiensten vatten post in het bovenzaaltje van De Arend.

“Nieuw dit jaar is onze VIP-formule. Wie hiervoor intekent, wordt een uurtje voor de start van de match verwacht in Suurplas of La Escalera”, weet Sharon. “Ze krijgen tien jetons en kunnen er smullen van een EK-burger en frietjes. De match volgen ze vervolgens op het plein, maar in de pauze zijn ze wel weer in de horecazaken welkom.”

Op het Polenplein worden enkel de matchen van de Rode Duivels getoond. Dat is dus op 17 juni tegen Slowakije, op 22 juni tegen Roemenië en op 26 juni tegen Oekraïne. “Maar we hopen natuurlijk dat onze Duivels verder doorstoten. Bijzonder wordt alvast de match op 22 juni, Batjeszaterdag. En op vraag van de stad zullen we op Batjeszondag, 23 juni, ook het BK wielrennen op groot scherm tonen. De bediening zal die dag wel gebeuren vanuit de cafés, maar op het plein zal er dan ook een springkasteel staan en KOERS. Museum van de Wielersport zorgt voor een zoektocht voor de kinderen.”

De toegang tot het EK-dorp is gratis.

Het EK-dorp zoekt nog steeds barmedewerkers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@cafécirque.be. Via datzelfde mailadres is ook meer info te krijgen over het VIP-arrangement. Meer via https://www.facebook.com/fandorpEKpolenplein. Met dank aan Mandelnieuws

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.