Home > ‘Veeg voor eigen zulle’ moet Kortrijk properste stad maken

‘Veeg voor eigen zulle’ moet Kortrijk properste stad maken

Geschreven op 2 maart 2021 om 10:33 door Mario De Wilde

Campagne ‘Veeg voor eigen zulle’ roept bewoners op om hun straat mee net te houden
De stadsdiensten zijn dagelijks op pad om Kortrijk en deelgemeenten proper te houden. Ook de inzet van de vele vrijwilligers van Kortrijk Kraaknet en Mooimakers is onmisbaar. Met de oproep ‘Veeg voor eigen zulle’ roept de stad nu ook iedereen op om de omgeving rond de eigen zulle proper te maken en te houden. Misschien wordt jouw straat dan wel verkozen tot ‘de properste straat van Kortrijk’. Een kleine moeite kan een wereld van verschil betekenen. Hoe kan jij helpen om jouw straat net te houden? Dat kan gaan van zwerfvuil opruimen over onkruid wieden tot de stoep vegen. Nog beter is om dat samen met de buren te doen en zo van jullie straat ‘de properste straat van Kortrijk’ te maken.

Aangepast straatnaambord
Want aan de oproep is ook een kleine wedstrijd verbonden. Iedereen kan tot eind april zijn/haar straat registreren via www.kortrijkspreekt.be. In mei bezoeken medewerkers van de stad alle ingeschreven straten en wordt een selectie gemaakt, daarbij wordt ook gekeken naar de geleverde inspanningen. Een onschuldige kinderhand zal de uiteindelijke winnaar loten.

De winnende straat krijgt een aangepast straatnaambordje met de vermelding ‘Properste straat van Kortrijk’. Maar er is meer: de straat krijgt ook een leuke prijs t.w.v. 250 euro. Deelnemende straten mogen zelf een prijs voorstellen die de buurt ten goede komt: een speelkoffer voor kinderen uit de buurt, een extra zitbankje in de straat, een buurtfeestje tijdens de zomer of extra materiaal om de straat op te ruimen.

Veegplan
Ook de stadsdiensten blijven natuurlijk verder helpen om van Kortrijk de netste stad van Vlaanderen te maken. Nu de koudste en natste wintermaanden opnieuw achter de rug liggen, start ook het veegplan opnieuw op. Daarin krijgen alle Kortrijkse wijken de komende jaren een grondige reiniging, bovenop de reguliere veegbeurten. De straat wordt daarvoor autovrij gemaakt en naast het verwijderen van zwerfvuil en onkruid worden o.a. ook de straatgoten en parkeervakken proper gemaakt met een heetwatermachine. Op 9 en 10 maart zijn ’t Rode Paard en de Bredemolenweg in Bellegem als eerste aan de beurt.

“Het moment van de lenteschoonmaak komt er aan. Waarom niet naast de binnenkant van jouw huis ook de omgeving erbij nemen? Als iedereen de stoep voor zijn of haar zulle onder handen neemt, krijgen we allemaal een propere straat waar het fijn is om te wonen. Samen maken we van Kortrijk de netste stad van Vlaanderen”, aldus Ruth Vandenberghe, burgemeester

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.