Home > VBS De Driemaster uit Knokke-Heist zamelt 1015,75 euro in voor Warmste Week

VBS De Driemaster uit Knokke-Heist zamelt 1015,75 euro in voor Warmste Week

Geschreven op 8 december 2023 om 10:49 door Mario De Wilde

Vorige week zorgde VBS De Driemaster – afdeling Duinenkind voor een mooie opbrengst ten voordele van De Warmste Week. Maar liefst 1015,75 euro kunnen ze schenken aan de intussen welgekende actie van de VRT. Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad, kwam Lauren van het 4de leerjaar met het idee om iets te organiseren voor De Warmste Week. Het thema dit jaar ‘Opgroeien zonder zorgen’ lag ons, als school, natuurlijk heel nauw aan het hart. Helaas heeft niet iedereen het geluk om op te groeien zonder zorgen… Nochtans verdient iedereen een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen. Het voorstel werd dan ook al snel door iedereen goedgekeurd.

Na wat brainstormen besloten we om ‘De Warmste Schoolweek’ te organiseren. Elke ochtend was iedereen welkom voor een tasje koffie, thee of een warme chocolademelk. Tijdens de speeltijden zorgde de kinderraad dagelijks voor heel wat lekkers: poffertjes, cupcakes, tomatensoep, popcorn en zanddeegkoekjes. Na schooltijd waren de (groot)ouders, vrienden, sympathisanten weer van harte welkom voor een natje en een droogje. Afsluiten deden ze vrijdagmorgen met het warmste ontbijt.

Kinderburgemeester Tristan sluit af: “Het was heel fijn dat wij zoveel konden betekenen voor De Warmste Week. Wij mochten zelf heel veel in handen nemen en we kunnen op een mooie week terugblikken. Nog meer dan anders heerste er in ons klein, gezellig schooltje een gemoedelijke sfeer met warme babbels tussen directie, leerkrachten, ouders en kinderen. Met als kers op de taart natuurlijk het mooie bedrag dat we inzamelden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.