Home > VAXPO (Kortrijk, Harelbeke en Kuurne) schakelt na 250.000 prikken over naar waakstand

VAXPO (Kortrijk, Harelbeke en Kuurne) schakelt na 250.000 prikken over naar waakstand

Geschreven op 30 maart 2022 om 13:04 door Mario De Wilde

VAXPO, het vaccinatiecentrum van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne sluit straks (voorlopig) de deuren. Op 19 april is het nog een keer open om een laatste groep mensen de kans te geven hun vaccinatieschema te vervolledigen. Daarna gaat VAXPO in ‘waakstand’ tot en met eind augustus. Het callcenter blijft voorlopig wel bereikbaar, zij het met aangepaste openingsuren. In totaal werden meer dan 250.000 prikken gezet in VAXPO.

VAXPO is in totaal sinds maart vorig jaar 228 dagen open geweest. In die periode werden exact 253.896 prikken gezet, met juni 2021 als de drukste maand met 49.126 prikken. Op 17 juli werd een record aantal prikken gezet, maar liefst 2.490 op één dag. Voor de mobiele vaccinatie werden bovendien nog een extra 8.915 spuitjes klaar gemaakt in VAXPO. Het callcenter beantwoordde in die periode maar liefst 140.000 telefoontjes met vragen van burgers. Juni was ook hier een topmaand met net geen 30.000 oproepen.

Van de 18-plussers is ruim 93% van de bevolking intussen volledig gevaccineerd en kreeg zo’n 84% een booster. Van de jongeren tussen 12 en 17 jaar is 86% volledig gevaccineerd (basisvaccinatie) en bij de kids tussen 5 en 11 jaar gaat het om 26,5%.

Eind april komt er dus een voorlopig einde aan de vaccinatiecampagne. Voorlopig, want vanuit de Vlaamse Regering werd aan de centra gevraagd om in waakstand te gaan. Dit wil zeggen dat indien de nood zich stelt er heel vlot terug opgestart moet kunnen worden. Verwacht wordt dat dit in het najaar het geval zal zijn. Het ziet ernaar uit dat er dan opnieuw een boostercampagne wordt gelanceerd. De exacte modaliteiten hiervan zijn nog niet duidelijk. Eén van komende weken komt hiervoor meer informatie vanuit de overheid.

Het callcenter van VAXPO blijft na de tijdelijke sluiting van VAXPO wel operationeel, zij het met een beperkte bezetting. Vanaf deze week is het callcenter bereikbaar op maandag van 9-12u en 13-17u en op woensdag van 9-12u. Inwoners met vragen kunnen ook terecht op het mailadres info@vaxpo.be. De mailbox wordt dagelijks opgevolgd.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.