Home > Vandaag wordt in Knokke de Kustpijl gereden

Vandaag wordt in Knokke de Kustpijl gereden

Geschreven op 13 oktober 2018 om 09:29 door Mario De Wilde

Vandaag zaterdag 13 oktober vanaf 13 uur organiseert WSC Heist Sportief de 47ste editie van de Kustpijl. Het sportevent is opgesplitst in een wedstrijd voor eliterenners en een afwachtingskoers voor wielertoeristen. In de UCI 1.2.-wedstrijd voor professionele continentale teams, continentale teams, landenteams, regionale teams en clubteams krijgen de renners een kleine 200 kilometer voor de wielen geschoven. Er is ook een wedstrijd voor wielertoeristen die aangesloten zijn bij een club. Ideaal om de benen nog eens los te rijden vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Diverse disciplines

Het parcours voor de mannen is 55 kilometer lang. De dames kunnen zich uitleven op een traject over 45 kilometer. Om 15.30 uur is er een optreden van de coverband ‘De Toape Geraapte’ in het VIP-café. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de Kustpijl vlot te laten verlopen. Het startschot wordt om 13 uur gegeven op de Zeedijk-Heist ter hoogte van De Raan op de hoek van Parkstraat en Zeedijk. Hier komen de eliterenners ook omstreeks 17.30 uur over de eindmeet. Het parcours is opgesplitst in vijf grote en vijf lokale ronden.

Parcours

Tijdens de vijf grote ronden rijden de deelnemers via de Zeedijk-Heist naar de Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan, Dudzelestraat, Westkapelse Steenweg (Brugge), Damse Steenweg (Brugge), Koolkerkesteenweg, Westkapellesteenweg, Oostkerkestraat, Dorpsstraat, Herenweg, Westkapellestraat, Breed Veertien, Loopplank, Bakboord en Heistlaan. Op het einde van de vijfde ronde rijden de wielrenners een eerste keer naar de aankomstzone op de Zeedijk-Heist via de Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan (N34) en Anemonenlaan. Tijdens de vijf lokale ronden rijden de eliterenners via de Parkstraat naar de Elizabetlaan, Heistlaan, Dudzelestraat, Dorpsstraat, Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, De Rampe, Elizabetlaan (N34), Anemonenlaan en Zeedijk-Heist.

Gentlemen’s race

Gelijktijdig met de grote ronden van de Kustpijl vindt ook de afwachtingskoers voor gentlemen plaats. De wedstrijd start om 13.15 uur op de Zeedijk-Heist ter hoogte van De Raan, waar de deelnemers ook omstreeks 14.50 uur finishen. De renners rijden via de Zeedijk-Heist, Parkstraat, Elizabetlaan, Heistlaan, Marktstraat, Westkapellestraat, Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Rampe, Elizabetlaan, Anemonenlaan en Zeedijk-Heist naar de eindmeet. De renners rijden in totaal tien ronden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.