Home > Vandaag start driedaags Pint of Science festival in Brugge

Vandaag start driedaags Pint of Science festival in Brugge

Geschreven op 20 mei 2019 om 09:05 door Mario De Wilde

Pint of Science is een jaarlijks wereldwijd wetenschapsfestival dat toponderzoekers naar gezellige cafés in je buurt brengt om je te vertellen over de laatste bevindingen in de wereld van de wetenschap. Ook in Brugge ontdek je de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ons lichaam, onze planeet en onze maatschappij. Dit op maandag 20 mei in Snuffel Hostel, op dinsdag 21 mei in De Republiek en op woensdag 22 mei in De Brug telkens vanaf 19u30. Het Pint of Science festival brengt leuke en toegankelijke lezingen over wetenschappelijk onderzoek binnen een informeel kader. Drie dagen lang worden wereldwijd thematische wetenschapscafé’s georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen er de crème de la crème van de onderzoekswereld rechtstreeks aan de tand voelen. Wetenschap een ivoren toren? Nu niet meer dus – en dat was precies het opzet van de Britse onderzoekers die het festival in 2013 oprichtten. Het is een non-profit, ‘grassroot’ initiatief geleid door onderzoekers en wetenschapsenthousiastelingen.

Inmiddels nemen 21 verschillende landen deel, verspreid over meerdere steden. In België kan je op 14 plaatsen terecht voor wetenschappelijk nieuws, vers van de pers. Ook Brugge organiseert 3 goed gevulde avonden waar je voor een prikje terecht kan om de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ons lichaam, onze planeet en onze maatschappij te ontdekken. Vanaf 19u30 zullen verschillende sprekers je een inkijk gunnen in de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de spannendste onderzoeken. Een gedetailleerd programma staat op www.pintofscience.be/bruges en www.facebook.com/pintofscienceBE. Inschrijven is niet nodig, de toegang is 3€. Alle uiteenzettingen zijn in het Nederlands. Benieuwd hoe stoelgangtransplantaties Parkinson kunnen genezen? Wat de mechanismen zijn achter de verspreiding van ‘fake news’? Of hoe verticaal tuinieren mogelijk dé landbouwtechniek van de toekomst wordt? Dat en nog veel meer op het Pint of Science festival Brugge. Uw tooggesprek zal nog nooit zo’n intellectueel niveau gehaald hebben, proost op de wetenschap!

20 mei, 19u30-21u30 – Snuffel Hostel, Ezelstraat 42 – ‘Our Society’

Prof. Dr. Piet Bracke (UGent): Gender, power and mental health

Bart Van Haelewyn (UGent): Fake news en social media

prof. Dr. Hans Vangheluwe (Universtiteit Antwerpen): Modelbouw en simulatie voor ontwerp van complexe systemen

https://www.pintofscience.be/Event/Gender%2C-fake-news-%26-robots

21 mei, 19u30-21u30 – De Republiek, Sint-Jacobsstraat 36 – ‘Our Planet’

Jan Trachet (UGent): Het middeleeuwse landschap tegen het canvas

Ir. Thijs van Gerrewey (UGent): Vertical farming, the only way is up

Prof. Kathy Steppe (UGent): De stem van bomen in een wereld van klimaatverandering

https://www.pintofscience.be/Event/The-laws-of-nature

22 mei, 19u30- 21u30 – De Brug, Hauwerstraat 3 A – ‘Our Body’

Cleo Goyvaerts (VUB): Antitumor immuuntherapie, kanker die zichzelf leert genezen

Frederick van Gestel (Universitair ziekenhuis Brussel): Surgery of the future, today

Charysse Vandendriessche & Arnout Bruggeman (VIB/UGent): Darmflora en hersenen, een buikgevoel over de ziekte van Parkinson

https://www.pintofscience.be/Event/De-poortwachters-van-ons-lichaam

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.