Home > Vandaag start de aanleg ondergrondse hoogspanningskabel in Brugse Lodewijk Coiseaukaai

Vandaag start de aanleg ondergrondse hoogspanningskabel in Brugse Lodewijk Coiseaukaai

Geschreven op 20 mei 2019 om 08:58 door Mario De Wilde

Vandaag start nv Lamote in opdracht van Elia met de aanleg van een open sleuf voor een ondergrondse hoogspanningskabel langs de Lodewijk Coiseaukaai. De werkzaamheden zouden normaal gezien op 13 mei starten, maar werden met een week uitgesteld.

Onderdeel van een lang traject tussen het Waggelwater en Eeklo

De kabel van 150 kV maakt deel uit van een traject tussen Hoogspanningspost Waggelwater en Eeklo. Het gedeelte langs de Lodewijk Coiseaukaai zal aansluiten op een verder traject dat momenteel in aanleg is en dat van de Noorweegse Kaai via de ring tot aan het kruispunt Dudzeelse Steenweg/Koetelwijk loopt. Vanaf dat kruispunt zal ze via een ondergrondse boring onder de Krommestraat tot in de Lodewijk Coiseaukaai worden getrokken. Langs de Lodewijk Coiseaukaai zelf komt de kabel in een 3 m diepe sleuf te liggen die tot in de Sluisstraat zal worden gegraven. De kabel is bedoeld om de windenergie van op zee tot in het binnenland te brengen.

De drie fasen met de verkeersmaatregelen

Fase 1: van 20 mei tot 31 mei (herstel wegdek inbegrepen): aanleg sleuf in Lodewijk Coiseaukaai thv politiehuis regio Noord tot aan het kruispunt met de Havenstraat.

De boring van in de Dudzeelse Steenweg zal uitkomen op het parkeerterrein naast het politiehuis regio Noord in de Lodewijk Coiseaukaai. Van daar gaat er een open sleuf over de parking, via het fietspad en de rijbaan (aan de kant van het politiehuis) tot aan het kruispunt met de Havenstraat. De Havenstraat wordt afgesloten t.h.v. de Krommestraat om naar de Lodewijk Coiseaukaai te rijden. Het autoverkeer met bestemming Lodewijk Coiseaukaai moet via de R30-Krakeleweg-Sluisstraat rijden. In de Sluisstraat en in de Lodewijk Coiseaukaai komen driekleurige verkeerslichten om het verkeer via voorrang van doorgang voorbij de werkzone te laten rijden. Op het einde van de Sluisstraat zal het autoverkeer naar de Lodewijk Coiseaukaai kunnen rijden of rechts kunnen afslaan naar de Havenstraat. Alle zwaar verkeer (meer dan 3,5 ton) wordt in beide richtingen omgeleid via de Krakeleweg – Jacob van Arteveldestraat – Pathoekeweg.

Fietsers en voetgangers kunnen blijvend door.

Fase 2: aansluitend, vermoedelijk van 3 tot 21 juni: aanleg van een open sleuf die de Lodewijk Coiseaukaai dwarst en gaat tot in de Sluisstraat, tot ongeveer halverwege tussen de Havenstraat en de Binnenweg. De verkeerssituatie blijft dezelfde. Enkel zal er in de Sluisstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd worden tussen de Britse Kaai en de Havenstraat, in de richting naar de Havenstraat. Het verkeer zal, met voorrang van doorgang, in beide richtingen voorbij de dwarsing in de weg kunnen rijden via de parking naast de weg in de Lodewijk Coiseaukaai. Fietsers en voetgangers kunnen door, maar moeten een kleine omleiding volgen over de parking voor het nieuwe politiehuis.

Fase 3: ondergrondse boring onder de Krommestraat van in de Dudzeelse Steenweg bij kruispunt met Koetelwijk tot op de parking naast het politiehuis regio Noord in de Lodewijk Coiseaukaai.

Parkeermaatregelen

Er geldt parkeerverbod ter hoogte van het politiehuis Regio Noord en op de werfzone op de vrachtwagenparking.

Centrumshuttlebus

De centrumshuttle blijft rijden. De halte aan de Lodewijk Coiseaukaai komt evenwel tijdelijk niet bediend. Voor de duur van de werkzaamheden wordt ze verplaatst naar de Havenstraat t.h.v. de winkel X²O.

Meer info?

Politie, 050 44 88 65, pz.brugge.verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu.
Overzicht wegwerkzaamheden in Brugge: www.brugge.be rubriek Leven & Mobiliteit-> Wegwerkzaamheden en www.bruggebereikbaar.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.