Home > Vandaag nog een dag lang echte stoomtreinen bekijken in Maldegem

Vandaag nog een dag lang echte stoomtreinen bekijken in Maldegem

Geschreven op 5 mei 2019 om 09:44 door Mario De Wilde

Vandaag gaat het stoomtreinenfestival in Maldegem haar tweede dag in. Elk jaar starten ze daar het rijseizoen in mei met het Stoomtreinfestival, dit jaar op 4 en 5 mei 2019 end at tussen 10 en 18 uur. Stoomtreinen zijn iets uit het verleden, maar toch niet helemaal. Het museumstation in het Oost-Vlaamse Maldegem is nog steeds uitvalsbasis van enkele rijvaardige stoomlocomotieven. Gisteren kwam er al veel volk opdagen en ook vandaag zullen maar liefst zeven stoomlocomotieven reizigers vervoeren in rijtuigen uit de jaren ‘30 met pluche zetels of houten banken. Nieuwsgierig welke locomotieven je aan het werk kan zien? Raadpleeg dan het overzicht materieel & activiteiten.
Adres
Stoomtrein Maldegem-Eeklo
Stationsplein 8
9990 Maldegem
Tickets
Tickets zijn verkrijgbaar op zaterdag 4 mei 2019 en zondag 5 mei 2019 aan de kassa.
Wanneer je opstapt in Eeklo dan kun je tickets kopen aan boord van de trein.
Volwassenen: €15
Kinderen: € 10
Gezinnen: € 45
Bezoek van stoomlocomotief 29.013
Het Stoomtreinfestival verwacht in 2019 letterlijk groot bezoek: stoomlocomotief 29.013 reed in 1966 als laatste stoomlocomotief in België met een reizigerstrein en zal na een lange stilstand weer rijdend te bewonderen zijn op het festival. Deze locomotief kan je zowel op zaterdag als zondag bewonderen én je kan ook meerijden aan boord van de rijtuigen gesleept door deze locomotief!

Activiteiten voor het ganse gezin
Dit jaar zijn er voor jong en oud ook heel wat miniatuurtreinen, LEGO-treinen, … en een smalspoortrein met open wagonnetjes, van waaruit je de locomotief nog beter ziet. Er zijn enkele standen waar je Legotreinen kan zien rondrijden, ontworpen door de Legoliefhebbers zelf. Je vindt er ook een Legoversie van het prachtige station van Harelbeke. Er is eten en drinken voor mens en machine, een beurs met spoorboeken en -DVD’s, speelgoed en een expo met moderne treinen en treinsimulatoren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.