Home > Vandaag neemt Centrum Volwassenenonderwijs Spermalie iedereen mee in de wereld van Jan Van Eyck

Vandaag neemt Centrum Volwassenenonderwijs Spermalie iedereen mee in de wereld van Jan Van Eyck

Geschreven op 15 februari 2020 om 13:20 door Mario De Wilde

In 2020 staat Jan van Eyck in Vlaanderen centraal. Er zijn specifieke tentoonstellingen, er is een Van Eyckwandeling en her en der verschijnen boeken en artikels over hem en zijn oeuvre. Maar in welk stedelijk milieu leefde Jan van Eyck eigenlijk? Wie waren de vorsten voor wie hij werkte? Welke gezangen stegen ten hemel in die tijd in de Sint-Donaascollegiale? Was Brugge toen een belangrijk centrum voor miniatuurkunst? Waar verbleven de Bourgondische hertogen en hun hof? Wat stond er op het dagelijkse menu? Hoe ging de bevolking gekleed?  Kortom in welke periode leefde de grootmeester van de Vlaamse middeleeuwse kunst? Om op al die vragen een antwoord te geven organiseert het Centrum voor Volwassenenonderwijs Spermalie vandaag een studiedag waarin het publiek meegenomen wordt in de wereld van Jan van Eyck in Brugge.

Jelle Houben: “We nodigen in de loop van deze dag acht gerenommeerde sprekers uit: Albert Janssens, Bieke Hillewaert, Jan Dumolyn, Hendrik Callewier, Ignace Thevelein, Dominique Vanwijnsberge, Jeroen Van Vaerenbergh en Jean-Luc Meulemeester om de verschillende facetten uit de leefwereld van Jan van Eyck toe te lichten. De lunch wordt die dag geserveerd door de cursisten van onze eenjarige opleiding tot ‘kok & kelner’, in samenspraak met Jeroen Van Vaerenbergh, dé foodarcheloog. Tijdens zijn uiteenzetting over ‘smaken uit de onderbuik’ maakt hij de genodigden warm voor een aangepaste lunch. Enkele smaakmakers die dag: gefrituurde aardappelbalk met witte bonenpuree en peterselie, terrine van gele biet met koolrabi en kaascrème; konijn met zuurkool, tarwe, granaatappel en jus van rode biet; crumble van appel, witloof en gedroogde rozijnen.
De studiedag was al vrij snel volzet. We verwachten 100 geïnteresseerden, onder wie veel oud-cursisten die een opleiding tot stadsgids in ons centrum volgden.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.