Home > Vandaag laat Brugs kwintet, Polar Bear Taxi Drivers, haar debuutsingle op de wereld los

Vandaag laat Brugs kwintet, Polar Bear Taxi Drivers, haar debuutsingle op de wereld los

Geschreven op 18 januari 2024 om 07:10 door Mario De Wilde

Vandaag brengt Polar Bear Taxi Drivers, een jong kwintet uit het Brugse rond Aäron Tanghe (21), vol trots haar debuutsingle ‘One Smile Away’ uit, de eerste van een reeks singles die ze dit jaar op het grote publiek willen loslaten. Ze ontdekken naar eigen zeggen alle emoties via een arsenaal aan (rock)genres. Geen betere startplek voor die expeditie dan een up-tempo break-up song. Ontreddering en vastberadenheid wisselen elkaar met rake klappen af tot de moed gevonden wordt om met een glimlach voor de dag te staan. Als hun bandnaam al geen spontane glimlach bij je uitlokte, dan dit nummer vast wel.

“We are pursuing a version of ourselves that seems unattainable and impossible but we’ll grow closer everyday, that is to say one day we will all become Polar Bear Taxi Drivers.”

Ontdek de diversiteit van Polar Bear Taxi Drivers, terwijl we je meenemen door een achtbaan van emoties en sferen. Van intieme momenten die de stilte omarmen tot uitbundige uithalen vol oprechte emotie. Het lijkt een paradox, maar op het podium smelten deze contrasten samen tot een harmonisch geheel. Ervaar de echtheid, voel de dynamiek en dompel jezelf onder in de unieke achtbaan van muzikale variatie die Polar Bear Taxi Drivers te bieden heeft. Welkom in onze wereld, waar muziek de verhalen vertelt en emoties de leiding nemen. Polar Bear Taxi Drivers speelt vooral electronic rock, maar zijn niet bang om inspiratie te halen uit andere genres zoals metal, jazz, funk … Eens roepen, eens huilen – alle emoties gaan ontdekken en daardoor groeien als mens, dat is waar ze naar op zoek gaan in hun muziek.

Achievements
2023
Finalist Rock & Blues Rally
Finalist Student Rock Rally (Student Kick-Off Gent)
Finalist Rock Op Het Plein Kick-Off
2022
Finalist Student Rock Rally (Student Kick-Off Gent)
Finalist KONKOER

Music
De band startte met het releasen van demo-versies van hun songs. Begin 2024 begon deuitrol van hun singles, te beginnen met hun debuutsingle ‘One Smile Away’ vandaag 18 januari. De muziek van Polar Bear Taxi Drivers is beschikbaar op alle platformen.

Shows
Polar Bear Taxi Drivers is een erg flexibele band die met hun breed arsenaal aan (live) muziek elke luisteraar weet te boeien. Voor elk type event weten ze een geschikte set uit hun mouw te schudden, van een intiem concert tot een energieke festival-gig.

Enkele shows uit het het verleden:
2024
Daverlo, Cultuurcentrum Brugge
2023
Charlatan, Gent
After Blok Rock, Aalst
Oude Vismijn, Gent
Kinky Star, Gent
De Mooie Molen, Roeselare
Villa Bota, Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.