Home > Vandaag Internationale Dag van de Jazz: ‘Ik kom naar huis, schat’ nieuwe jazzy song van Brugse Jara

Vandaag Internationale Dag van de Jazz: ‘Ik kom naar huis, schat’ nieuwe jazzy song van Brugse Jara

Geschreven op 30 april 2024 om 09:14 door Mario De Wilde

De Brugse jazz artieste Jara brengt op Internationale Dag van de Jazz (30 april) haar nieuwe single uit: ‘Ik kom naar huis, schat’. De titel staat symbool voor het feit dat we het soms ver gaan zoeken – ook in de muziek – maar dat het goed is om af en toe terug te keren naar de roots. In dit geval, de jazz. Want geen enkel muziek genre heeft zoveel invloed gehad op de moderne muziek als jazz. Rock, R&B, elektronische muziek, hiphop… ze dragen er allemaal sporen van.

Haar twee eerdere releases: ‘Hallelujah, ik hou zo van jou’, die ze samen heeft opgenomen met Raymond van het Groenewoud en ‘Koffie’, waren beiden een succes, en werden gedraaid op verschillende radio stations waaronder Radio 2. Ze hoopt met dit nummer de lentesfeer in te luiden.

‘Ik kom naar huis, schat’ is een Nederlandse vertaling van ‘Coming Home Baby’, een iets minder gekende jazz standard. Er zijn versies te vinden van Quincy Jones en crooners Mel Tormé en Michael Bublé. “Ik heb enorm veel inspiratie gevonden in jazz klassiekers en kreeg de ingeving om ze te vertalen naar het Nederlands om zo mijn taalgenoten nog beter te laten connecteren met deze pareltjes.”

Het nummer is te beluisteren op verschillende online platforms waaronder SpotifyApple Music en YouTube.

Jara studeerde aan Studio Herman Teirlinck waar ze samenwerkte met bekende acteurs als Manou Kersting en Jan Decleir. Na enkele jaren van uiteenlopende ervaringen, van theater, drama doceren aan het Conservatorium in Brugge tot existentialisme en wereldreizen, vond ze haar weg naar de jazz.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.