Home > Vandaag enquête over speelpleintjes in Beernem. Bevraging loopt tot 1 juni

Vandaag enquête over speelpleintjes in Beernem. Bevraging loopt tot 1 juni

Geschreven op 20 april 2022 om 11:12 door Mario De Wilde

Tijdens de buitenspeeldag, die vandaag doorgaat, lanceert N-VA Beernem een enquête over de speelpleinen in haar gemeente. “Op die manier hopen we inzicht te krijgen hoe de gebruikers denken over de verschillende speelplekken in Beernem en wat ze graag anders of beter zien. De bevraging gebeurt via een QR-code die je vindt op veertien verschillende speelterreintjes of via een link op het internet. Na de evaluatie van de ingevulde vragenlijsten trekken we naar de gemeenteraad met een concreet plan van aanpak”, stellen Lien De Wispelaere, Branco Francois en Linde Ringoot. Zowel in Beernem, Oedelem, Sint-Joris en Oostveld zijn er verschillende speelpleintjes. “Enkele plekken werden de voorbije jaren al onder handen genomen terwijl andere wat gedateerd zijn. Samen met onze jongste inwoners en hun ouders willen we de speelmogelijkheden in Beernem in kaart brengen via deze bevraging”, stelt Linde Ringoot van N-VA Beernem.

25 vragen

Zo hoopt de N-VA tot een duidelijk en actueel beeld te komen van de verschillende speelpleintjes in Beernem en de verwachtingen en noden van de bezoekers. “Daarbij kijken we verder dan de klassieke speeltoestellen. Zo hebben we ook aandacht voor groen en avontuur en voor veiligheid, bereikbaarheid en netheid. Onze enquête telt in totaal 25 vragen. Het neemt amper tien minuten tijd in beslag om die volledig in te vullen ”, stelt Lien De Wispelaere.

Bevraging loopt tot 1 juni 2022

De bevraging kan ingevuld worden via een QR-code die zich op 14 verschillende speeltoestellen bevindt of door te surfen naar https://bit.ly/speelpleintjesbeernem . “De bevraging loopt tot 1 juni 2022. Na de analyse van de resultaten trekken we met een plan van aanpak naar de gemeenteraad. Ook aan de kindergemeenteraad bezorgen we de belangrijkste conclusies. We roepen de Beernemnaar op om zo massaal mogelijk onze enquête in te vullen. Want spelen is en blijft enorm belangrijk voor de kinderen en jongeren in onze gemeente”, besluit gemeenteraadslid Branco Francois.

Dit zijn de locaties waar je de QR-code vindt:

Bargepark, Beernem
Kleuterweelde, Beernem
Beukendreef, Beernem
Bulskampveld, Beernem
Voskesbos, Beernem
OC De Kleine Beer, Beernem
Galgeveld, Sint-Joris
Hommels, Sint-Joris
Kooldreef, Sint-Joris
Bruinberg, Oostveld
Haverbilken, Oedelem
Wagenweg, Oedelem
Lindemeers, Oedelem
Skatepark, Oedelem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.