Home > Vandaag ‘Dag van de Trage Weg Blankaart XL’

Vandaag ‘Dag van de Trage Weg Blankaart XL’

Geschreven op 21 oktober 2018 om 09:31 door Mario De Wilde

Vandaag zondag 21 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen rond het provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart de wandeldag ‘Dag van de Trage Weg Blankaart XL’. Dit gebeurt in samenwerking met het Regionaal Landschap Westhoek en de gemeenten Diksmuide en Houthulst.

Opzet wandeldag
Vanuit vijf verschillende locaties kunnen deelnemers het polder- en broekgebied aan de IJzer te voet ontdekken. Een wandelwijzer helpt hen op weg. Op de IJzer en op het Kanaal Ieper-IJzer zorgen fluisterbootjes voor een vlotte oversteek. Vanaf de middag legt een stappersbus elk uur een vast traject af langs de route, wandelaars kunnen vrij op- en afstappen. Deelnemen aan ‘Dag van de Trage Weg Blankaart XL’ is gratis. De wandelwijzer kan gedownload worden via de website en is de dag zelf verkrijgbaar aan de vertrekpunten.

Verschillende activiteiten
Tijdens deze wandeldag zijn er verschillende activiteiten langs de route. In bezoekerscentrum De Blankaart kunnen deelnemers de tentoonstelling ‘100 jaar Slag om de Blankaart’ bezoeken. Kunstschilder Jean Vandenhove en boomkunstenaar Robin Uzeel zetten voor de gelegenheid de deuren van hun atelier open en in de Fot’oeil en De Knockebrug zijn de museumkamers vrij toegankelijk.

Dag van de Trage Weg
‘Dag van de Trage Weg’ is een initiatief van vzw Trage Wegen. Zij willen hiermee de aandacht vestigen op de vele autovrije en autoluwe wegen in Vlaanderen. Met hun initiatief wijzen ze op de nood van zo’n netwerk en de verdere uitbreiding ervan. Trage wegen zorgen namelijk voor meer leefbaarheid en een betere mobiliteit op het platteland en in de stad.

Praktisch

Datum: zondag 21 oktober 2018, vanaf 10 uur
Locatie: vanuit verschillende vertrekpunten : bezoekerscentrum De Blankaart (Diksmuide), vzw De Boot (Merkem), Café-restaurant Langewade (Merkem), Eetkaffee Steenstraete (Bikschote), Herberg De Knockebrug (Nieuwkapelle), Eet- en praatcafé ’t Gemeentehuis (Nieuwkapelle), Fotografiemuseum en praatcafé De Fot’oeil (Sint-Jacobskapelle)
Prijs: gratis

De wandelwijzer met daarop alle locaties kan op voorhand gedownload worden via de website en is de dag zelf te verkrijgen aan de verschillende vertrekpunten.

Honden zijn toegelaten.

[ www.west-vlaanderen.be/activiteit/dag-van-de-trage-weg-blankaart-xl ]

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.