Home > Vanavond opent ‘Bar Bulot by Hertog Jan’ in Sint-Michiels: proef ‘la douce France’ met de zon op je bord

Vanavond opent ‘Bar Bulot by Hertog Jan’ in Sint-Michiels: proef ‘la douce France’ met de zon op je bord

Geschreven op 27 juni 2019 om 15:34 door Mario De Wilde

Vanavond gaat in de Brugse deelgemeente Sint-Michiels Bar Bulot open, het nieuwe pop-upconcept van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. De pers kreeg deze middag al een voorsmaakje en de reacties waren fenomenaal. In Bar Bulot ligt de nadruk volledig op zeevruchten met op de kaart een ruim aanbod van oesters, kreeft, scheermesjes, mosseltjes, gamba’s, vis op de grill, enz. en dat met huisgebakken brood, olijfolie en heerlijke boter. Alles met de signatuur van het tweespan De Mangeleer & Boudens. Het pand, waar L.E.S.S. tot voor kort gevestigd was, kreeg een volledige make-over in echte ‘La douce France’-stijl. Oude tafels en stoelen, lichte zuiderse kleuren en objecten die naar de zee verwijzen.

Na een aperitief op ons ruim en verwarmd terras serveert chef Pieter heerlijke visgerechten en schaaldieren van de allerhoogste kwaliteit. In zijn zomerse bereidingen houdt hij het graag puur natuur of eenvoudig (gegrild in de mibrasa) met een handvol groene kruiden, look en citroensap. Denk onder meer aan Bretoense oesters(Boudeuse by David Hervé), kokkels, goujonettes, garnaalkroketjes, kreeft of een royale zeebaars op z’n geheel. Voor de zon in je glas zorgt gastheer Maxime. Hij selecteerde speciaal voor de gelegenheid fijne bubbels van Billecart Salmon, toegankelijke wijnen van onze partner Heritage50 en frisse bieren (Cristal, Hapkin…) die je meteen in de juiste sfeer onderdompelen.

Geen zomer zonder zon, zee, een sprankelend terras, heerlijke food & drinks en vrienden of familie om die mooie momenten mee te delen. Vanaf eind juni tot oktober kan je in Bar Bulot by Hertog Jan terecht voor dat ontspannen vakantiegevoel. Wedden dat de kust van Noord-Frankrijk nog nooit zo dichtbij heeft gevoeld? Samen met Maxime Depreitere en Pieter Lefevere runnen Gert De Mangeleer en Joachim Boudens hun tijdelijk seafood restaurant. Daarom gooien ze gedurende de zomer het anker uit aan de Torhoutsesteenweg. Bar Bulot verleidt je vanaf 17u ’s avonds met de relaxte sfeer van La douce France. Heerlijk tafelen op bij goed weer op het terras. De zaak zal drie maanden open zijn. Daarna opent op diezelfde locatie een nieuwe bistro, geheel in Parijse stijl.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.