Home > Vanaf zaterdag twee toiletten en een urinoir voor gratis gebruik in Brugse Gezellehuis

Vanaf zaterdag twee toiletten en een urinoir voor gratis gebruik in Brugse Gezellehuis

Geschreven op 28 mei 2024 om 10:18 door Mario De Wilde

Vanaf komende zaterdag 1 juni is het sanitair van het Gezellehuis in Brugge publiek toegankelijk. Door een aantal ingrepen aan het gebouw kan het sanitair afzonderlijk van het museum gebruikt worden. Het sanitair bestaat uit twee toiletten en een urinoir, en is gratis te gebruiken. Bezoekers kunnen er terecht tijdens de openingsuren van de tuin van het Gezellehuis, dat is dagelijks van 9.30 tot 17.00 uur (behalve op maandag).

“Door de ligging is het sanitair heel toegankelijk voor wandelaars en fietsers op de Vesten”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De opening van dit sanitair kadert in het nieuwe ‘plasplan’ van Stad Brugge. Het is één van de 26 nieuwe locaties waar je terecht kan voor een sanitaire stop in Brugge. Wij geloven immers dat toegang tot sanitaire voorzieningen een fundamenteel aspect is van een leefbare en inclusieve stad.”

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “Dit initiatief toont dat we als stadsbestuur actief inzetten op gastvrijheid en klantvriendelijkheid voor inwoners en bezoekers. Nabijheid van sanitair is voor sommige mensen zelfs een voorwaarde om een uitstap te kunnen doen. In die zin is het ook een manier om te werken aan sociale inclusie.”

Schepen van Patrimoniumbeheer Minou Esquenet: “We zorgden ervoor dat het toilet eenvoudig als openbaar sanitair kan gebruikt worden tijdens de openingsuren van het Gezellehuis, onder andere door het plaatsen van een veiligheidsdeur. Zonder twijfel wordt dit openbaar toilet een nuttige locatie voor de vele wandelaars en sportievelingen aan de Vesten en kinderen en ouders van de speeltuin aan de Guido Gezellewarande. Om hen de weg te wijzen naar het publiek sanitair brachten we ook de nodige signalisatie aan.”

Een overzichtskaart van het publiek sanitair is te verkrijgen in het Huis van de Bruggeling en de deelgemeentehuizen. Een actueel overzicht is steeds online te vinden op www.brugge.be/publieksanitair.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.