Home > Vanaf september zit de ophaling grof huisvuil in Oostende in een nieuw kleedje

Vanaf september zit de ophaling grof huisvuil in Oostende in een nieuw kleedje

Geschreven op 12 juni 2020 om 16:48 door Mario De Wilde

Vanaf september wordt in Oostende opnieuw maandelijks grof huisvuil opgehaald. Die ophaling zal betalend zijn zoals in de buurgemeenten. Er is ook een sociaal tarief. Oostendenaars kunnen daarnaast nog steeds met grof huisvuil terecht in het containerpark. Vanaf maandag 7 september 2020 wordt de ophaling van het grof huisvuil in Oostende georganiseerd zoals in de buurgemeenten.

Aanvragen mogelijk vanaf 1 augustus
Iedere eerste maandag van de maand kan de Oostendenaar een beroep doen op deze ophaalronde die start om 7.30 uur. Wie grof huisvuil wil laten ophalen, zal dat kunnen aanvragen vanaf 1 augustus 2020. Een aanvraag indienen, kan via het onlineformulier op de website van afvalintercommunale IVOO (www.ivoo.be) of telefonisch op het nummer 059 55 27 30.

Tarieven
Maximum 2 m³ grofvuil laten ophalen zal 25 euro kosten. Maximum 4 m³ komt neer op 50 euro. Oostendenaars die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming kunnen genieten van een sociaal tarief. Dat tarief bedraagt de helft van de standaardprijzen: 12,50 euro voor 2 m³ en 25 euro voor 4 m³. Wie een aanvraag indient, ontvangt een uitnodiging om het juiste bedrag te betalen. De betaling moet ten laatste tien dagen voor de dag van de ophaling zijn uitgevoerd. Dit systeem is gelijkaardig aan de Oostendse buurgemeenten.

Extra dienstverlening
Met het invoeren van de maandelijkse ophaalronde wil Stad Oostende een extra dienstverlening aanbieden aan de Oostendenaar. Iedereen kan nu al met grof huisvuil terecht op het gratis containerpark en op de private markt. Binnenkort komt daar dus een ophaalronde van de stad bij. De maandelijkse grofvuilophaling krijgt ook een plaatsje op de nieuwe afvalkalender van 2021.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.