Home > Vanaf nu ook Samana Wensbomen in Dudzele en Zuienkerke

Vanaf nu ook Samana Wensbomen in Dudzele en Zuienkerke

Geschreven op 12 augustus 2020 om 11:50 door Mario De Wilde

In Dudzele en Zuienkerke hebben Samana-vrijwilligers een Samana-wensboom ingericht. Een wensboom is een boom waar iedereen een boodschap in kan hangen. Noël Delaere, educatief medewerker van Samana: “We vragen aan mensen om een boodschap van hoop, een wens of een bemoediging voor mantelzorgers en mensen met een chronische ziekte en/of zorgnood neer te schrijven.
Op deze manier drukken ze hun waardering en sympathie uit voor de zovele mensen die dagelijks de zorg opnemen voor iemand anders en voor mensen die extra zorg nodig hebben. In verschillende culturen zijn wensbomen een eeuwenoude traditie. Zo vieren ze in Japan elk jaar Tanabata. Mensen schrijven hun wens op een gekleurd papiertje en hangen die in een bamboeplant.”

Het gebruik brengt mensen van alle leeftijden samen. Het is – zeker in deze tijden – belangrijk dat mensen zich met elkaar verbonden voelen. In Dudzele werd een wensboom ingericht aan de notelaar achter het borstbeeld op het Amaat Vynckeplein en een andere wensboom op het pleintje voor het Schottenhof. Dit initiatief wordt beschreven op de website www.samanadudzele.brugseverenigingen.be in de rubriek “Activiteiten”.

Ook in Zuienkerke staan er nu drie wensboompjes op de picknickplaats aan het kruispunt van de Blankenbergse Dijk Zuid en de Blauwe Torenstraat.

Foto Themagicfactory.nl

 

 

1 reactie

Sonny
Geschreven op 2020-08-12 18:35:13
Mooi inactief! Ik ben mijn briefje gaan posten in de Klaagmuur in Jeruzalem.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.