Home > Vanaf nu om de twee weken op zaterdag ‘WijnT(r)ips’: alles wat je over wijn wenst te weten

Vanaf nu om de twee weken op zaterdag ‘WijnT(r)ips’: alles wat je over wijn wenst te weten

Geschreven op 20 april 2024 om 12:00 door Mario De Wilde

Vandaag starten we in Het Nieuws van West-Vlaanderen een nieuwe rubriek: ‘WijnT(r)ips’. Wijnen krijgen immers steeds meer een prominente plaats in ons leven en de wereld van druiven evolueert ook heel snel. Hoewel de geschiedenis van de wijnbouw reeds duizenden jaren teruggaat, steken steeds nieuwe technieken de kop op. Wijnbouwers streven alsmaar meer naar organische duurzaamheid, er komen in een snel tempo nieuwe en populaire wijnlanden en -regio’s bij en het is boeiend hoe terroir en techniek elkaar steeds vinden. Met ‘WijnT(r)ips’ (de eerste reportage kan je lezen onder de rubriek ‘WijnT(r)ips’ bovenaan) trachten we een leidraad te zijn voor de leek, de ietwat gedreven liefhebber en de doorwinterde wijnproever.

Elke veertien dagen neemt onze wijnblogger en gediplomeerd sommelier Annick van Vinotes jullie mee om een nieuwe wijnregio voor te stellen, er komt van haar ook duiding over wijnen die pas recent op de markt kwamen en als toemaatje flink wat tips over de oh, zo bezongen wijnen. Elke zaterdagmiddag wordt het dus uitkijken om mee de boeiende wereld van wijnen te ontdekken. Vandaag starten we met een leuke reportage over de Loire-streek. Alvast veel leesplezier.

Zelf suggesties en/of vragen? Je mag ze ons die steeds bezorgen

2 reacties

Carl Bonnaeren
Geschreven op 2024-04-21 10:24:14
Beste Noël, Dus vanaf nu dus ook strikt verboden boeken te lezen waarin een bankoverval zich afspeelt. En de botsauto's op de kermis zou ik ook afschaffen. Tip: blijf voor de rest van de dag veilig in je huis binnenzitten en speel een vreedzaam spelletje op je smartfoon in plaats van dit soort gelul te sturen. Dus ja, leuk zo een rubriek. Carl Bonnaeren Boezinge, liefhebber van een lakker glas wijn maar nog noot dronken geweest.
Noël Verkindere, Oostende
Geschreven op 2024-04-20 19:29:30
Nog maar eens alles over wijnen. En de politie maar controles uitvoeren op alcohol en zatte mensen. Zeker niet aan mij besteed. Noël Verkindere, Oostende

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.