Home > Vanaf deze middag kan je de toren van het Historium in Brugge opgaan

Vanaf deze middag kan je de toren van het Historium in Brugge opgaan

Geschreven op 5 januari 2019 om 20:55 door Mario De Wilde

Het hoeven niet altijd de vele trappen van het Belfort te zijn. Vanaf deze middag kan iedereen ook de toren van het Historium op de Markt van Brugge opgaan. In de voormiddag zullen middeleeuwse trompettisten de opening van de Historium Toren feestelijk inluiden. De neogotische toren met prachtig panoramisch uitzicht op de stad is de nieuwste attractie van het Historium op de Markt van Brugge. Voorafgaand aan de nieuwjaarsdrink op de Burg, zal burgemeester Dirk De fauw de Historium Toren officieel openen.

Adembenemend zicht op Brugge vanuit een nieuw perspectief
Na enkele testperiodes tijdens de zomer- en herfstvakantie, staat de Historium Toren helemaal op punt om de bezoekers te laten genieten van een nieuw indrukwekkend uitzicht op Brugge. De mooie neogotische toren van het Historium-gebouw van de bekende architect Jules Coomans, is geïnspireerd op die van de Poortersloge aan het Jan van Eyckplein en heeft een totale hoogte van 35 meter. Eens de top behaald, wordt het publiek beloond met een uitzicht uit een andere hoek op de belangrijkste gebouwen, wijken en straten van Brugge: de Sint-Salvatorskathedraal, het Concertgebouw, het Belfort, het Prinsenhof, de Sint-Jacobskerk, Hof Bladelin, de Stadsschouwburg, Sint-Gilliskwartier, … Doordat de toren niet heel erg hoog is, lijkt alles heel dichtbij en kan men alles in detail bekijken en fotograferen, op een bijna tastbare afstand.

Een project van lange adem met lovend resultaat
Het idee om de neogotische toren uit 1921 van het Historium-gebouw open te stellen voor publiek rees al op bij de start van het Historium in 2012. ‘En route’ werd het plan verschillende keren terug opgerakeld, maar het werd pas echt concreet in 2016. De plannen werden na grondig overleg met alle partijen begin 2018 definitief goedgekeurd. De renovatie kon beginnen. Midden december was de toren 100% afgewerkt. Ondertussen is de feedback van de bezoekers (zowel buitenlandse bezoekers als Bruggelingen) unaniem lovend. Beklim de Historium Toren en oordeel zelf!

2 reacties

christine wolfcarius
Geschreven op 2019-01-06 00:38:13
een "MUST" voor de ééndagstoerist mooi uitzicht over het dakenspel van de stad anders en "meer stads-beleving " dan vanuit het Belfort
renier benoit
Geschreven op 2019-01-06 00:25:51
gewoon machtig proficiat meerwaarde voor toerisme vlaanderen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.