Home > Vanaf maandag groot archeologisch onderzoek aan de N318 in Lombardsijde

Vanaf maandag groot archeologisch onderzoek aan de N318 in Lombardsijde

Geschreven op 14 januari 2023 om 07:31 door Mario De Wilde

Vooraleer de voorbereidende werken voor de herinrichting van het stadscentrum van Lombardsijde van start kunnen gaan, vermoedelijk vanaf het vroege voorjaar van 2023, voert het archeologisch team van de firma ABO vanaf maandag 16 januari archeologisch onderzoek uit langs de Nieuwpoortlaan (N318), de Lombardsijdelaan (N318) en de Zeelaan. Het team gaat daarbij op zoek gaat naar restanten van een oud kerkhof en naar resten van WO I en II. De archeologische opgravingen zullen in normale omstandigheden vijf werkdagen duren.

Het centrum van Lombardsijde is aan vernieuwing toe. Daarom plant het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de gemeente Middelkerke, Aquafin en Farys een volledige herinrichting van de Nieuwpoortlaan (N318) en de Lombardsijdelaan (N318), de Zeelaan en enkele zijstraten. De voorbereidende werken gaan van start in het vroege voorjaar van 2023. Bij die werken zal het Dorpsplein helemaal worden vernieuwd – waarbij er een brede middenberm komt tussen beide rijstroken, komen er veilige fietspaden langs de Zeelaan, Lombardsijdelaan en de Nieuwpoortlaan en wordt het wegdek volledig vernieuwd.

Oud kerkhof
De Nieuwpoortlaan (N318), de Lombardsijdelaan (N318) en de Zeelaan zullen vanaf maandag 16 januari onderwerp uitmaken van archeologisch onderzoek. Het team van de firma ABO zal er op zoek gaan naar restanten van een oud kerkhof en naar resten van WO I en II.

Hinder
Omdat er grotendeels alleen onder voetpaden en parkeerstroken zal worden gegraven, zullen automobilisten en fietsers weinig hinder ondervinden. De grootste hinder kan op het vrijliggend fietspad, tussen supermarkt Okay en het Koning Albert I-monument in Nieuwpoort, worden ondervonden. Fietsers zullen nog steeds kunnen passeren op een versmalde strook.

Concrete planning
Op maandag 16 januari zal gewerkt worden in de Zeelaan, op dinsdag 17 januari en woensdag 18 januari aan het Dorpsplein en de Lombardsijdelaan (N318). Op donderdag 19 januari en vrijdag 20 januari is de Nieuwpoortlaan (N318) aan de beurt. Deze data zijn afhankelijk van het verloop van het onderzoek en van gunstige weersomstandigheden en kunnen dus nog verschuiven.

Meer weten?
Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/middelkerke.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.